קונפליקטים זוגיים: פערים באופי ודרכי התמודדות

תאריך פנייה: 08.10.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
חני
מראה יותר אהבה ממנו
08.10.2010 • 09:17

שלום
ד"ר.אני וחברי בשנות ה20 לחיינו..אנחנו כבר יחד חצי שנה,ויש לחבר שלי בעיה,הוא מופנם לא מביע רגשות ,אני חושבת שזה כמו המקרה של "שאול",בכמה הודעות למטה.ואני מאוד אוהבת להראות לו את אהבתי,ולהוכיח אותה...ולומר לו שאני אוהבת אותו..ומתגעגעת אליו.רוב הפעמים כשאני אומרת לו -אני אוהבת אותך,הוא אומר לי-גם אני ממיזה בחיים לא בא ממנו לבד.וזה די מתסכל...וגם יש מצבים מסוימים שאני רוצה פשוט שהוא יחבק ..ינשק..יראה לי את האהבה ..ודיברתי איתו על זה,אמרתי לו שזה מה שגורם לי להרגיש טוב אבל הוא פשוט אומר שהוא ינסה להפנים את זה,והוא מתאמץ יום ..יומיים,ואז המצב חוזר לכדמותו.אני לא יודעת כבר מה לעשות עוד..זה גורם לי לחשוב,אולי כדאי לחתוך את זה כי הוא פשוט לא בנאדם כזה,כמו שאני מצפה,וזה מתסכל אותי,אני חולמת עליו בלילה חלומות רעים שהוא בוגד בי,או לא מראה לי יחס בחלומות..ממש מערער לי את הבטחון כל המצב הזה.מה אתה מציע דוקטור....

ד"ר אורן חסון
היי מוכנה למאמץ והרבה סבלנות
10.10.2010 • 01:27

חני יקרה,
את מבינה שיש לכם קונפליקט שנובע, כמו טרגדיה יוונית, מפערים באופי. הסיכוי לשנות אותו באופן דרמטי הוא לא רב, ובודאי שלא באמצעים "רגילים" (הסברים ובקשות). כי אז קורה מה שאת מספרת עליו: הוא מבין מה אמרת, עושה מאמץ כמה ימים, ולאט לאט, ה"קפיצים" שיש לו בראש, שהוא מתח אותם למענך, חוזרים למצבם הקודם.כל זה כך, כל עוד לא קורה משהו דרמטי שגורם לו להבין את המשמעות העמוקה של העניין לגבייך, ולכן להתאמץ לאורך יותר זמן, ולאורך מספיק זמן עד שזה יהפוך להרגל חדש. אפשר לעשות זאת בתהליך של יעוץ זוגי, וגם שם זה לוקח זמן. כי זו עבודה סיזיפית, לפחות בהתחלה. ההתקדמות איטית, עד שדברים הופכים להרגל חדש. בעיקרון, זה משהו שאת יכולה לעשות איתו לבד, אבל בשביל זה גם את צריכה להיות מאד מיוחדת, עם המון רצון טוב ללמד אותו, עם כלים נכונים (של חיזוקים חיוביים ושיחות נעימות, ולא שיחות תוכחה), ובעיקר עם המון סבלנות – כלומר, מבלי להתייאש בדרך, מה שמאד קשה. כך שזו החלטה שלך מה את רוצה לעשות, כי זה ייגבה ממך מחיר. ואני תוהה אם החלומות הם על הפחד שלך מפני בגידה שלו (הנובע מהתחושה שלך היא שהוא לא אוהב אותך מספיק, גם אם היא אינה נכונה), או על הפחד מפני בגידה שלך, כי את כועסת, וכי יש בך כמיהה להרגיש נאהבת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083