כעסים או חרדות בזוגיות?
מתוסכלת
ביקורתית כלפי בן הזוג
⌄
רציתי לדעת מה אוכל לעשות במצב שבו אני נוטה לבקר את בן זוגי בכעס על החלטות שביצע בעבר לפני שבכלל הכרנו. ברור לי שזה לא לעניין אך נורא קשה לי לחשוב על כך שהאדם שהיה בעבר היה כל כך אחר ממה שאני מכירה היום. הוא אגב לא מרגיש כל אשמה על דברים שעשה (לא מדובר במעשים רעים מתוך כוונה רעה אלא על החלטות שאני מתנגדת להן כמו סטוצים ועישון של סם 'טבעי').אני לא בטוחה שהכעס נובע ממוסר או שאולי מתחושת החמצה שלי וכעס על הנסיון שלו לעומת הסגירות שלי .כיצד אוכל לעבוד על עצמי בעניין וכן, האם הדבר מראה על עתיד (נישואין) כושל ומתסכל?
ד"ר אורן חסון
כעסים או חרדות?
⌄
מתוסכלת יקרה,
אני חושב שזה חשוב וחיובי שאת מסתכלת על הביקורתיות המיוחדת הזו שלך באופן ביקורתי, ומבינה שזה בעיה. זה צעד ראשון וחשוב כדי להתגבר על זה.העלית כמה אפשרויות לגבי הסיבות לכעס שלך. אני יכול להעלות עוד אחת, והיא שאולי נסיון העבר שלו מאיים עלייך, וזה יכול להיות בכמה אופנים: האחד, ואולי החשוב ביותר, שאם אלו היו ההרגלים שלו, ובגלל שהוא לא רואה זאת בחומרה כמוך, אז יכול להיות שאת חוששת שהוא ישוב אליהם בעתיד. ומכיוון שזה חשוב לך שזה לא יקרה, זה נראה כמו עננה מאיימת באופק, שאולי יום בהיר אחד תופיע כסערה שתסתיר את השמש. אפשרות אחרת היא שאת חוששת שבגלל הנסיון הזה שלו וה"תמימות" שלך בנושאים אלה, אולי הוא מעריך אותך פחות.אכן חשוב שתביני מהיכן זה מגיע, כדי שתדעי לפתור לעצמך את הבעיה, וגם לדבר איתו על הדבר האמיתי, כלומר, על הפחדים והחששות האמיתיים שלך. כשהוא יהיה מודע להם, הוא יבין גם טוב יותר איך הוא אמור לנהוג איתך, הן איך להרגיע את החששות הללו, והן גם איך להגן עליך מפני האיומים הללו בעתיד.אם את מרגישה שאת צריכה סיוע להבנה יסודית עוד יותר של הכעסים שלך, ואולי של החרדות שלך, לכי לטיפול פרטני. וייתכן, שלאחר שתביני טוב יותר, תרצי לשתף בו גם את בן זוגך, כדי לסגור את הקצוות.