קונפליקטים בזוגיות ובשותפות עסקית
pnina
עבודה עם הבעל
⌄
שלום
אנחנו זוג בשנות ה 30 נשואים 10 שנים ללא ילדים מתוך בחירה.הבעיה היא,שאני עובדת עם בעלי בעסק משותף,וקורה המון פעמים שיוצא לנו לריב מריבות עיסקיות,וכתוצאה מכך זה מקרין על היחסים שלנו.אני לא יכולה שלא לעבוד איתו,כיוון שאני עמוד השדרה של העסק ואיננו יכולים להעסיק מישהי במקומי בגלל עניין כלכלי וגם בגלל שהעסק הוא מהבית.הייתי רוצה לקבל עצה איך למנוע מריבות עיסקיות,כי חוץ מזה הכל ביננו מושלם,וכשיש עומס בעסק ולחץ זה מקרין חזק על חיינו הזוגיים,וכמבון שבעיה נוספת היא שהעסק רודף אותנו 24 שעות ביממה.קשה לנו לצאת מהבית,ובקושי מבלים וגם כשמבלים הטלפונים לא מפסיקים
ד"ר אורן חסון
יועץ זוגי או יועץ ארגוני
⌄
פנינה יקרה,
את אומרת שלעבוד ביחד קשה לכם, ושלא לעבוד ביחד אתם לא יכולים. את ה"אני לא יכולה שלא לעבוד איתו" אני לא מקבל. את כן יכולה, השאלה היא באיזה מחיר. כאשר מחיר העבודה המשותפת יהיה גדול מדי, יכול להיות שלא תהיה לכם ברירה אלא לפרק את החבילה העסקית ביניכם, בתקווה שזה לא יהיה מאוחר מדי לחבילה הזוגית (ואגב, באותו אופן, למרות הקושי, ולמרות המחיר, אתם יכולים להגדיר שעות ללא טלפון, אם זה יהיה חיוני לשלווה האישית והזוגית שלכם, כלומר, אם האלטרנטיבה היא התמוטטות הזוגיות).ובכל מקרה, אל תראי בזה המלצה לפרק את השותפות העסקית ביניכם. אני רוצה שלפני זה תסתכלי על הקשר הבין-אישי שלכם. יש לכם קושי ביחסי השותפות כאשר אתם לא מסכימים זה עם זו, וזו הבעיה העיקרית. כיום, מחוץ ליחסי העבודה, אין לכם לחצים. זה לא אומר שכאשר יהיו לכם לחצים בבית, לא יגיעו לשם בדיוק אותן בעיות תקשורת שיש ביניכם היום. לכן, כך או כך, מוטב שתלמדו להתגבר על קשיי התקשורת ביניכם. מכיוון שהיחסים ביניכם נמצאים בשני מישורים, אתם יכולים להעזר ביועץ זוגי או, אם תחשבו שיועץ זוגי יהיה מגוחך כאשר שהיחסים ביניכם בסדר מחוץ לעבודה, קחו לכם יועץ ארגוני.