קונפליקטים בקשר: מה לעשות?

תאריך פנייה: 28.12.2006 מס׳ הודעות: 5
חיפוש נושא
מיטל
צריכה עצה
28.12.2006 • 12:37

אורן שלום,יש לי חבר מזה שלושה חודשים. הקשר בינינו מצויין וממש כיף ביחד. הבעיה היא, שאני מרגישה שממש חסר לי תשומת לב ממנו.כשאנחנו לא נפגשים (שנינו סטודנטים) הוא מתקשר פעם ביום וזה לקראת הערב. כשאנחנו ביחד כאילו הוא אדם אחר-פתאום הכל בסדר והוא מאוד מעניק תשומת לב והכל.אני מרגישה כאילו הוא יוצא לידי חובה. כשיצא לנו לדבר על זה אמרתי לו שאני צריכה תשומת לב, מחמאות לפעמים, יותר התעניינות והוא פשוט לא אחד כזה באופי.. הוא מאוד אדיש בכלל ולא מבין מה לא בסדר בהתנהגות שלו. אני לא יודעת איך להסביר את זה ולשנות אבל זה מאוד מפריע לי כי זה חסר לי ואני לא מוכנה להתפשר על זה. מה אתה מציע לעשות?

מירי
צריכה עצה
28.12.2006 • 21:00

למיטל,אם את אומרת שהקשר ביניכם מצויין וכשאתם ביחד הוא מעניק תשומת לב אז איך את סותרת את עצמך ואומרת ש"ממש חסרה לי תשומת לב כשאנחנו לא נפגשים"?!

מיטל
צריכה עצה
28.12.2006 • 22:21

כי כשאנחנו לא נפגשים הוא לא טורח להתקשר יותר מדי (פעם -פעמיים ביום גג) ולא נותן תשומת לב כמו שאני איתו פיזית..

ד"ר אורן חסון
כמה זה באמת חשוב לך?
31.12.2006 • 00:06

מיטל יקרה,
את מאשימה אותו, והוא באמת לא מבין מה את רוצה ממנו. הוא באמת לא מבין. מבינה? כי באמת ככה הוא. הוא כנראה מרגיש נואש למדי, כאשר הוא מנסה להסביר לך שהוא לא יכול. את אומרת שאת לא מוכנה להתפשר, אז תסיקי את המסקנות. אם זה באמת המצב, ואת מוכנה לעזוב אותו אם הוא לא ישתנה, את יכולה, לפני שאת עוזבת, להציב אולטימטום (נשק יום הדין), ואם זה לא יעבוד, לעזוב. או לחילופין, להתאים את הציפיות שלך למציאות. לפעמים זה ריאלי לא פחות מאשר לדרוש ממנו להשתנות.זה לא מצב שאני אוכל לומר לך מה לעשות ובתוך רגע זה ישתנה. טענות לא יעזרו לך, להפך. את צריכה להתאפק. חיזוקים חיוביים להתעניינות שלו בך יכולים לעזור, אבל את צריכה ללמוד לעשות זאת נכון, וזה תהליך די מורכב. זה יכול להשתנות או בתהליך ארוך (ואתם רק שלושה חודשים בתוך הקשר, זה מוקדם מכדי להתחיל תהליך של יעוץ זוגי, אבל אם זה חשוב לך מאד, ייתכן שהליכה לבד ליעוץ אישי תוכל לעזור לך), או בטלטלה גדולה (כמו אולטימטום), ואולי לא בכלל לא.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
לי
צריכה עצה
31.12.2006 • 14:34

אני אציע לך משהו שפעם ד"ר חסון הציע לי וממש עזר:תנסי לשלוח לו במהלך היום SMS נחמד, תחביאי לו בתיק משהו טעים או כל מיני דברים מהסוג הזה. כלומר תיזמי את ותראי שלאט לאט הוא גם יחזיר לך תשומת לבבהצלחה