תדירות יחסי מין: מה נורמלי?
אלמונית
תדירות קיום יחסי המין
⌄
שלום,
אני ובעלי נשואים כבר כשנתיים, היחסים בינינו פשוט נפלאים הוא מאוד דואג לי, מכבד אותי ואני מרגישה שיש בינינו אהבה גדולה. אך ישנה בעיה לפני שנישאנו היינו מקיימים יחסי מין כמעט כל יום ואילו אחרי הנישואים התדירות פחתה יותר ויותר ( מיוזמתו) עד שהגיעה לפעם בשבוע/ שבועיים. תחילה ניסיתי אני ליזום את קיום יחסי המין בתדירות גבוהה יותר אך ראיתי שהוא לא כ"כ נענה לכך ולכן החלטתי שעדיף לא ללחוץ עליו. כשאנו כן מקיימים יחסי מין הם מאוד תקינים ושנינו נהנים מהם. אך התדירות אינה מספקת אותי. יש לי הרגשה שביחסי מין תקינים צריך לקיים יחסי מין כמעט כל יום , האם זה באמת כך או שאני טועה?רציתי לשאול ממה זה יכול לנבוע אצלו? האם זה בסדר וזה טבעי? מה ניתן לעשות בנושא?תודה רבה מראש
ד"ר אורן חסון
תדירות קיום יחסי המין
⌄
אלמונית יקרה,
אין מתכון קיים של "צריך" או "לא צריך" כי כך הנורמה. יש מתכון שצריך להתאים לצרכים של שניכם, לא לנורמה. אם את זקוקה ליותר, כדי להרגיש שהיחסים ביניכם עובדים כמו שצריך, והוא זקוק לפחות, יש חוסר התאמה ביניכם בהבט הזה. השאלה היא עד כמה חשוב לך שהמינון הוא לא בתדירות שאת רוצה, ולא עד כמה את חושבת שזה לא תקין. אם את יכולה לחיות עם זה, את עושה נכון בכך שאת לא לוחצת עליו. החדשות הטובות לך הן שיתכן בהחלט שתהיינה תקופות שבהן הוא ירצה יותר. החדשות הרעות הן שאולי זה לא יהיה בגלל שהוא ירצה יותר. כי יש תנודות בצרכים המיניים עם השנים. אבל תפסיקי לדאוג לשאלה של מה תקין ומה מקובל. לא היא השאלה החשובה.אגב, אנא ראי תשובתי מלפני כמה ימים,כאן.