יחסים מורכבים: מה לעשות?

תאריך פנייה: 28.12.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מאי
רצונות שונים
28.12.2006 • 15:18

שלום,
אני נמצאת בקשר זוגי במשך כשנה וכמה חודשים. אני ובן זוגי בני 31. אנחנו אוהבים אחד את השני ומסתדרים מבחינות מסוימות, אך מבחינות אחרות יש בינינו הרבה הבדלים בגישה. היה לי מאוד קשה להגיע איתו למצב של יותר פתיחות ושנוכל לדבר על דברים. הוא בן אדם די סגור. בינתיים המצב די השתפר, אך עדיין יש עוד הרבה מקום לשיפור.בנוסף יש בינינו חילוקי דיעות לגבי נושאים של חתונה וילדים. לי שני הדברים האלו מאוד חשובים והוא לא מתלהב מזה בכלל. כבר נפרדנו פעמיים כיון שהיה נראה לי שהוא לא מספיק רציני לגבי הקשר ועקב אי ההתאמה ברצונות. כל פעם היה לו ממש קשה והוא התעקש שנחזור ושהוא כן רוצה להיות איתי ואוהב אותי. בפעם האחרונה הוא התעקש שדברים השתנו והוא מוכן להשקיע יותר בלטפח את הקשר ולקדם אותו הלאה לשלב הבא. אנחנו עוברים עכשיו לגור ביחד. אני כבר רוצה מאוד להתחתן וגם ילדים. אני מפחדת לדחות את זה עקב הגיל שלי שהוא כבר לא כ"כ צעיר.הוא הסכים להתחתן לאחר שלחצתי ונראה לי שהוא יסכים גם לילדים, למרות שהוא כל הזמן אומר שהוא לא מתלהב מזה ולא רוצה כרגע. אני לא יודעת מה לעשות. האם יכול להיות שאחרי שיוולד לנו ילד ההרגשה שלו לגבי זה תשתנה ? אני מפחדת שאני אצטרך לגדל את הילדים לבד, ושהוא יעשה לי כל הזמן טובה שהוא הסכים להוליד ילד. אני מפחדת שהוא לא יתלהב מהילד גם אחרי שהוא יוולד ואז איזה מן אבא הוא יהיה ?אני לא מבינה מה הסיבה שהוא לא מתלהב בכלל מילדים.תודה.

ד"ר אורן חסון
חיים זוגיים של מאבק
31.12.2006 • 00:13

מאי יקרה,
אני לא יכול לסייע לך בשאלה מדוע הוא לא מתלהב מילדים. אבל זה קורה לגברים רבים, לפני שהם הופכים להורים. רבים מהם מתלהבים מאד מהילדים, גם אם לא מייד עם היוולדם, אבל לאחר כמה וכמה חודשים. הוא אדם סגור, לפי תאורך, ובהחלט יכול להיות שהוא יהיה גם אבא סגור, שלא יודע להפתח לילדים שלו, ועוד פחות לפתוח אותם. עניין של אופי שלא משתנה במהירות, אם בכלל.את נמצאת ביחסים שבהם את גוררת אותו למחוייבות גדולה והולכת. אין ספק שיש לזה מחיר. את רצית את החתונה, ואת תצטרכי "לשלם" על התוצאות, אם משהו לא יהיה בסדר. את רצית את הילדים האלה, ואת תצטרכי "לשלם" את המחיר ולעשות את המאמץ. ותוכלי להלחם את המלחמות האלה, ולנצח בהן, כל עוד הוא רוצה אותך, ומוכן, למען הקשר איתך, "לשלם את המחיר".תוכלי לחיות כך. זוגות רבים חיים כך. אבל זה עלול להיות מתיש, ואת צריכה להיות חזקה מספיק כדי לעמוד בזה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083