קונפליקטים בזוגיות: תקשורת ופתרון

תאריך פנייה: 23.01.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
תולוש
משבר קטן אבל גדול
23.01.2006 • 14:39

אנחנו נשואים אפשר לומר באושר כ-6 שנים , ישנה בעיה שאיננו מצליחים לפתוראנו גרים בדירה של הורי מיום החתונה דירה חדשה שנבנתה בעיקר עבורנו אך תשמש את משפחתי בעתיד, אף פעם לא שילמנו כלום :חשמל, מים, גז וכו , למעט בשנתיים האחרונות -תשלום ארנונה .אנחנו במקביל קנינו שטח ומתכננים לבנות בשנתיים הקרובות ,בקיצור - הורי עוזרים לנו מאוד מבחינה כלכלית (הם לא נותנים כסף אבל אנחנו ממש גרים על חשבונם)לי ולבעלי יש חילוקי דעות קשיים לגבי כל מה שקשור בכסף בקשר למשפחה שלי ,אני ביקשתי ממנו מלפני שנה בערך להפריש כל חודש 300 ש"ח לטובת משפחתי-לתשלום חשמל מים , הוא אף פעם לא מסכים איתי וכל הזמן כועסאני אישה עובדת ומרויחה לא רע ,זה נראה לי מאוד קטנוני ומגעיל לריב כל הזמן על כסף ,במיוחד שאין לנו את הבעיה הזאת רק שזה נוגע למשפחה שלי ,אני משתמשת ברכב של אבא שלי -נוסעת איתו כל השבוע לעבודה ובסופי השבוע הוא משמש את האחים שלי (חיילים) אני משלמת ביטוח וטסט עבור הרכב הזהובעלי כל פעם רב איתי מחדש על הנושא הזהיש ביננו בעיה בנושאים האלה הוא לא מוכן לשלם עבור רכב שלא שלו ,למרות שאני זקוקה לרכב , ואין לנו כסף לקנות אפילו משהו פשוט ,הוא לא מבין שאני לא מוכנה להיות בלי ,וגם אם אני אחסוך לרכב הכי פשוט אני אעשה עליו טסט וביטוח , בקיצור לדעתי הוא מאוד קמצן בכל מה שנוגע למשפחה שלי , ומאוד אינטרסנט ,זה מגעיל אותי מאודכי הם באמת עוזרים בהכל ולא מחשבים כל שקל .מאוד מעוניינת לשמוע תגובותתודה

ד"ר אורן חסון
תלות בהורים
25.01.2006 • 01:48

תולוש יקרה,
הייתי שמח לדבר איתו, לו יכולתי. השאלה שמעניינת אותי, מנקודת המבט שלך, היא מדוע את זקוקה לתגובות? כדי לקבל אישור? האם את לא בטוחה בדרכך? ואם כך, מדוע? כי לפי מה שאת כותבת, אני חושב שדי ברור שלבעלך יש בעיה.אלא שזה לא בהכרח כך. כתבת לי את כל הסיבות שמצביעות על הקמצנות שלו. כתבת גם שהוא מאד לא מסכים עם דעתך. אבל לא הזכרת אפילו טיעון אחד קטן שלו שמצדיק את דעתו. ואני מתקשה להאמין שזה לא רק לא נקי מאינרטסים, אלא גם שהדברים שלו נאמרים ללא הנמקות. ומתוך המעט שכתבת, יש לי רושם שהוא מנסה לחנך אותך למשהו, ושאולי זו ההצדקה העיקרית שלו. לכן, למרות שברור לי שאת רוצה שאהיה שופט ביניכם, אז קודם כל אני לא יכול לומר לך אם את צודקת או לא, ואחר-כך, כדאי שתביני שהבעיה ביניכם היא לא החשבונאות. הבעיה ביניכם היא חוסר יכולת לתקשר כדי להגיע להסכמות במקום שבו אתם מצויים בקונפליקט. אז היום זה חשבונות, ופעמים אחרות זה יהיה משהו אחר.לאנשים רבים יש נטיה לאטום את עצמם לצד השני, כשהצד השני אומר משהו שהוא מנוגד לצרכים חשובים שלי. יש ללמוד שלא לפחד מלהקשיב לצד השני, וזה לא קל. העניין הוא שאני יכול לומר זאת לך, אבל לא לו. אם הבעיה ביניכם חריפה, מוטב להגיע ליעוץ (באנג, הלכו 300 ₪ על הפגישה הראשונה...). ואולי, החשש מהצורך ביעוץ זוגי יבהיר לו שיותר זול לשלם את ה- 300 ₪ בחודש להורייך?ולמרות מה שכתבתי, אני בכל זאת חושב שאם הבעיה באמת חריפה, השקעת הזמן והכסף יכולה להיות מאד כדאית, אם היא תשפר את איכות החיים הזוגיים שלכם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083