כנות בזוגיות: מה לעשות?

תאריך פנייה: 23.01.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אלמונית
כנות ואמון
23.01.2006 • 13:28

לפני כשבוע הכרתי בחור ומאז אנחנו נפגשים כל יום ולא נפרדים (גם ישנים ביחד כל יום).בפגישתנו השניה דיברנו על דברים שחשובים לשנינו. הוא סיפר שאחד הדברים העקרוניים אצלו זו כנות, ואם יקרה מצב שבת הזוג תשקר, לא משנה בכלל מה הסיבה, זה יהיה סופו של הקשר.באותה פגישה, עוד לפני ששוחחנו על הדברים החשובים לנו, הוא שאל אותי שאלות אישיות ואני נתתי תשובות לא כנות! למשל: סיפרתי לו שיש לי ידיד נפש מאוד קרוב, הוא רצה לדעת האם היה בינינו בעבר קשר אינטימי בעבר ואני עניתי בשלילה (למרות שהיה).חשוב לי לציין שהקשר מתפתח בצורה נהדרת, ומאז אותה שיחה אניכנה לחלוטין איתו.אתמול תוך כדי שיחה, הוא שוב שאל אותי על הקשר שלי עם הידיד, והפעם עניתי לו בכנות.היה מקרה נוסף שבו לא עניתי בכנות וסיפרתי לו על כך.בגלל שזה המקרה השני, הוא מרגיש שלא ניתן לפתח קשר שיש בו אמון מכיוון שהוא חושב שאני משקרת בקלות ואמשיך לעשות את זה גם אח"כ.לאחר שיחה ארוכה , הוא החליט לתת לזה צ'אנס נוסף. אני נשארתי עם הרגשת עצבות כבדה. הרסתי בלי מחשבה ועשיתי טעות.האם יש דרך לשקם את האמון שלו ? האם זה בכלל אפשרי?אני מוכנה לעשות הכל למען כך.אודה לך על עזרתך.

ד"ר אורן חסון
הטלת אשמה
25.01.2006 • 01:29

אלמונית יקרה,
מאז שכתבת את פנייתך אלי, ועד שאני מתפנה לענות לך חלפו יום וחצי. זה כחמישית מהזמן הכולל שאתם מכירים. בתנאים האלה, יכול להיות שהמכתב שלי מיותר, ואולי עוד לא. ובכל זאת: הוא צריך להאמין שאת באמת מתכוונת להיות כנה איתו עד הסוף, אלא שההתחלה שלכם היתה לא כנה לגמרי. ואת מדברת על הפגישה השנייה ביניכם, שבעקבותיה החלטת ליצור מהפך ולהיות כנה איתו. הדרך לעשות זאת היא לא רק להיות כנה מכאן והלאה, אלא לנסות ולהסביר לו בכנות גם מדוע הרגשת צורך לעשות זאת. כלומר, להסביר לו את כל הפחדים שלך שנבעו מכך, ובכלל זה גם את העובדה שהוא מצא חן בעינייך ולא רצית להפסיד אותו, וגם שלא ידעת עד כמה הוא פתוח או לא לקבל אותך כפי שאת וכפי שיחסייך עם אחרים. ועכשיו, לאחר אותה שיחה, את מרגישה הרבה יותר בנוח לפתוח איתו את הכל. – כלומר, הסבירי לו גם את ההבדל בין אז, לבין עכשיו. שיבין שמה שהיה אינו מחוייב להמשיך ולהיות.ולאחר שאמרתי כל זאת, אם הוא יישאר בהשקפתו, ויחשוד בך כל הזמן, ואם את תצטרכי, כתוצאה מכך, להתנצל כל חייך המשותפים איתו, אז אולי הוא נוקשה מדי מכדי להיות איש מתאים לחיים משותפים? סתם נקודה למחשבה. גם אם יש בך אשמה, לא תמיד את צריכה לקחת את כל האשמה עליך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083