קונפליקטים בזוגיות שנייה
רווית
זוגיות שנייה
⌄
לד"ר אורן חסון,בהמשך לשאלתי אליך בנוגע לזוגיות שנייה, ב 14 לחודש, תודה על תשובתך, קראתי אותה מספר פעמים ונראה לי שהבנתי את כוונתך, מאחר ולא תמיד בן הזוג שלי במצב של הבנה, יש רגישויות שונות שלפעמים מקשים על התקשורת, כנראה שכבר חיסנתי את עצמי מפני פגיעה נוספת, (כלומר לא מצפה לכך שהוא בסופו של דבר יעמוד בהבטחה או יעמוד מול בנותיו ויגיד הפעם אני לא יכול), לכן טוב לי המצב כרגע... אני רואה אותו שבוע כן שבוע לא ויש לי זמן לעצמי ולעיסוקי...רציתי לשאול אותך האם הבעיות שהצגתי בפניך מאפיינות זוגיות שניה? כלומר הציפיות של בת הזוג מול ההתלבטות של בן הזוג בין חלוקת הזמן והמשאבים בין הילדים ובת הזוג, והיכן ניתן למצוא חומר קריאה בנושא? תודה על תשובתך אני נהנת מאוד לקרוא את ההודעות של הפורום הזה.
ד"ר אורן חסון
קונפליקטים בפרק ב'
⌄
רווית יקרה,
הבעיות שהצבעת עליהן קיימות לרוב בזוגיות שניה. יש גרושים שרואים בילדים שלהם את הקשר הראשון, המחייב והחזק ביותר, וכל קשר זוגי חדש שלהם אינו אלא משני לו, ויש שרואים בקשר זוגי חדש את חזות הכל. חלוקת המשאבים היא גם כן מקור לקונפליקטים, ובעיקר בין הצורך של הגבר להעניק לילדיו (וגברים רבים מרגישים שהדרך היחידה שלהם לתת לילדיו היא דרך הצד הכלכלי, כי רק כך הם יודעים לתת), לבין מה שבת הזוג החדשה שלו רוצה עבורה, ועבור הילדים המשותפים שלהם.אני לא מכיר חומר קריאה זמין בנושא זה דווקא.