בן זוג בסמים - מה לעשות?
תמר
הבעיה מחמירה
⌄
פניתי אלייך בשבוע שעבר בעיניין הדיכאון שעובר על בן זוגי בעקבות היותו מובטל.העיניין הולך וניהיה מאוד קשה.אני יודעת שחברי היה צורך גראס מידי פעם עם חבריו להרגשה הטובה.לאחרונה אני מגלה שהוא מבלה עם חבריו הרבה יותר וצורך גראס בתדירות יותר גבוהה (כל יום) ואני מוזנחת!בשישי האחרון לאחר שסיימיתי להגיש פרזנטציה בלימודים וקיבלתי ביקורת מאוד חיובית ההיתי מאוד נרגשת והרמתי אליו טלפון לשתף אותו בהרגשתי - הוא שמח, פירגן, אמרתי לו שלא בא לי לחזור הביתה בא לי לעשות משהו - אמרתי לו שאני רוצה להיות איתו - בחזרה ענה לי - בשמחה!כשהגעתי אליו היה מאוד עסוק בענייניו ולא נתן לי יותר מידי תשומת לב.ואז הגיעו חבריו והם נכחו לראות שאני אצלו אז הם הלכו לבית של חבר אחר - כדי "לגלגל".ואז הוא חזר הביתה והוא היה תחת השפעה של גראס.ליבי ניקרע כשראיתי אותו כך, לא האמנתי שזה הבחור שאני אוהבת - לרגע חשבתי שהוא זר - כך הוא בורח מהמציאות - זה עושה לו הרגשה טובה.לא אמרתי לו כלום בעיניין.לארוחת ערב הלכנו להוריו לאכול, שם הוא היה מאוד שקט- אני בניגוד אליו שמרתי על מצב רוח עליז שוחחתי עם אחותו ועם החבר שלה - הם מתכננים ללמוד אז דיברנו על לימודים והוא קם והתיישב בסלון לקרוא עיתון.לאחר הארוחה פנינו לבית דודיו שם חיבק אותי מעט.בדרכינו הביתה אמר לי "אני לא עייף אני קמתי מאוד מאוחר היום" ואני ההיתי מאוד עייפה.הגענו הביתה קיימנו יחסי מין - ואז התקשר אליו חבר שלו (בשעה 02:00) שאל אותו מה הוא עושה והזמין אותו אליו הביתה והוא חזר ב 04:00 בבוקר כשהוא מריח אלכוהול וחשיש, העיר אותי ושכב איתי שוב.למחרת הוא החזיר אותי הביתה כשהלך אמר שהוא ידבר איתי יותר מאוחר ולא עשה זאתעד למחרת ביום א' בשעה 15:00.איך לעכל את זה ? מה זה?עזור לי............
רווית
הבעיה מחמירה
⌄
סליחה שאני מתערבת, אבל היה לי חבר באותו סגנון כשהייתי צעירה (מבחינת הגראס) ואני שמחה שעזבתי אותו, נראה לי שאת בחורה שמגיע לך יותר... תחשבי על זה.בכל מקרה אולי כדאי לתת לו הזדמנות, אני כזאת שדוגלת בלדבר על הדברים, אבל בעיתוי הנכון.
אני
לקום וללכת
⌄
סליחה שאני מתערבת ובטח תמחקו אותי אבל אני קוראת את הדברים של תמר ואני מזדעזעת איך את נשארת עם אדם כזה?? הבן אדם לא עובד הוא משתמש בסמים (גראס = סמים) אלכוהול לא מקשיב לך ולא נותן לך תשומת לב. מה יהיה כשתתחתנו ויהיו לכם ילדים? לדעתי מגיע לך מישהו הרבה יותר מוצלח שיוכל להיות שם בשבילך כשתצטרכי. נכון שאת אוהבת אותו אבל את צריכה לחשוב מה חשוב לך יותר לטווח הארוך? להרגיש טוב עם עצמך ועם בן זוגך ושתוכלו להקים משפחה בריאה או לשהישאר במצב הזה ולהיות אומללה יותר ויותר?
מן הצד...
אנשים זהירות עם תגובות פזיזות!
⌄
בן אדם בשעת קושי, משבר אמיתי, סוג של יאוש, תסכול, מצוקה.חכמה גדולה לנשוף בעורף ולנאום נאומים "נכונים" על "סמים זה רע."לגבי הסמים- גראס, חברים יקרים, הוא לא "סמים" במובן שאנשים שניזונים מסרטים ועיתונים חושבים על סמים. הוא לא שונה בהרבה מכוס יין איכותי וטוב שרק מסיבות תדמית נחשב לקלאסי. השאלה היא בשניהם שאלה של כמות, פרופורציות ואיפה ואיך זה משתבץ במהלך החיים.עכשיו לגבי תמר- הבחורה אוהבת אותו ובטוח שיש לכך הרבה סיבות טובות ו"נכונות".קשה לה. אני לא בטוחה שהיא צריכה להשאר איתו או לעזור לו ולצאת ביחד מחוזקים מהמשבר הזה.לא מכירה אותו, אותה, אותם.בשביל זה יש כאן מומחה אמיתי, רגיש ואנושי, חכם מאין כמותו שיתן לה ולו קצה קצהו של כלי נכון להפעיל במסגרתו שיקול דעת מיושב, הגיוני וזהיר.והמומחה הזה הוא ד"ר חסון ולא רווית ולא אני.אז בבקשה אנשים- היו זהירים.וסתם המלצה כללית לחיים- אל תהיו תמיד כאלו נחרצים...מן הצד- רק שהפעם לא יכולתי להתאפק...
ד"ר אורן חסון
כל עוד יש לך תקווה, קבלי אותו
⌄
תמר יקרה,
החבר שלך במצוקה, וגראס נותן לו תחושה טובה, אז יכול להיות שהוא צורך אותו יותר בשל כך. העניין הוא שמצד אחד, הוא מחפש יותר ויותר מפלט במקום שאינו ממשי, ומצד שני, שיותר חשוב לעניינך, הוא שהוא מתמקד בעצמו כרגע, ובכאב ובהשפלה שהוא מרגיש, ושוכח אותך. ההשפעה עליך, היא כמובן חוסר הבטחון שיש לך בזוגיות, וההשפעה של המעבר שלו לסמים היא ההבנה שלך את חולשותיו. אין ספק שזה משפיע על האופן שבו את רואה אותו, ואולי אפילו על האופן שבו הוא רואה איך את רואה אותו, מה שאולי מדכא אותו עוד יותר, ורק מגביר את הקושי שלו.כל עוד יש לך תקווה שהמצב ישתפר, קבלי אותו. הוא יעריך את זה בדרך, מבלי לומר לך את זה. ואולי יתפנה להעריך את זה או לבטא את ההערכה הזו רק לאחר שהמשבר יסתיים.