התמודדות עם קשר זוגי: טיפים והבנות
רותם
שיפור זוגיות
⌄
שלום
ד"ר אורן חסון,ראשית אני רוצה לברך אותך על הפרום הנפלא הזה שלדעתי נותן נחת להרבה מאוד אנשים שזקוקים לואני קוראת קבועה בפורום זה וכל יום לומדת משהו חדש, אבל גם לי כמו לכולם יש משהו שברצוני להתייעץ איתך.אני בחורה בת 30, חברי בן 30+, גרים יחד כמה חודשים ויוצאים כמעט שנה, יש לנו יחסים מעולים ואנחנו מסתדרים נהדרחברים טובים ואני אוהבת אותו מאוד, ואני חושבת שמעבר לזה שהוא שאנו זוג הוא החבר הכי הטוב שלי אני מספרת לו הכלומתייעצת איתו ובכלל הוא בחור מקסים במלוא מובן המילה, הבעיה שלי לדעתי מתחילה כאן:אני מטבעי הגעתי ממשפחה מאוד חמה ותומכת, מפרגנת, הורי יעשו הכל למענינו הילדים וכל הזמן מנסים לעזור לנו, אנייכולה לדברעם הורי 10 פעמים ביום ועדיין להרגיש שהם חסרים לי (אנחנו גרים בערים שונות - במרחק של חצי שעה )לעומת זאת חברי הגיע ממשפחה סגורה יותר פחות מפרגנת ואין לו קשר טוב עם הוריו, כלומר פעם בשבוע זה מספיק לולראות אותם שלא לדבר על שיחת טלפון שקוראת פעם בשנה הוא לא יוזם, ניסיתי לדבר אל ליבו כי אני חושבת שסה"כיש לו משפחה נחמדה, אבל זה נכנס מפה ויוצא משם ודי ירדתי מהסיפור.בקשר שלנו שלדעתי בנינו אותו ביסודיות ובהמון השקעה יש בסיס טוב מאוד אבל אני מרגישה שהסביבה בה גדל והקשרעם הוריו משפיע לנו על היחסים, חוסר החום שקיבל או לא קיבל משפיע על החום שאני מרגישה או רוצה שהוא יעניק ליתמיד אני מגישה שאני זאת שמלטפת, מחבקת, מנשקת ובדרך כלל יוזמת יותר משקיעה בקשר שלנו מחזקת אותו,הוא מצידו מקבל את "חיזורי" בהמון אהבה אבל גם אני רוצה להיות מחוזרת, גם אני רוצה שהוא יבוא ויחבק וינשק וילטף לבדבלי שאני יעיר לו שהוא לא עושה את זה אז שבועיים זה שם ואז נעלם.יש לציין שאני בחורה מאוד נאה ושאפתנית, עובדת במקום מסודר ותמיד מחוזרת ע"י גברים גם היום מתחילים איתי ובכל הקשריםשהיו לי בעבר בחיים לא הרגשתי ככה מוזר שרק אני מחזרת וזה קצת מוריד לי מהקשר שלנו לצערי.אני חושבת שגבר שמחזר אחרי חברה שלו / אישתו וגורם לה להרגיש מיליון דולר יקבל ממנה פי שתיים וזה בעיני גם מראה שהוא גבר!יש לי עוד בעיה ביחסי המין שלנו, אני בחורה מינית וההרגשה שלי שבקשר הזה המיניות שלי קצת ירדה, אנו חיים יחד, שנינו עובדים קשה מאודועד לא מזמן גם למדתי כך שבעצם חוזרים מאוחר הביתה, עד שמארגנים את הבית עושים ארוחת ערב אוכלים מתקלחים כבר נגמר היוםואו שהוא נשפך על הספה ונרדם או שאני ואז עוברים למיטה ושוב אין סקס, זה ממש מבאס אותי וגורם לי לתיסכול רב כי אני חושבתשאם היום שאנו זוג צעיר שעדיין לא נשוי ובלי ילדים מה יהיה אח"כ? כשיהיו ילדים וההפרעות גדלות?אני ממש חסרת אונים, לא יודעת מה לעשות, אוהבת אותו מאוד מצד אחד וגם למשפחה שלי הוא נכנס עמוק ללב, אבל מרגישה שאם כךההרגשה שלי עכשיו, מה יהיה עוד 20 שנה שכבר יש שחיקה מסויימת בזוגיות?עוד דבר שמפריע לי זה חוסר רומנטיות מצידו, אני בחורה מאוד משקיענית וכשאני אוהבת אז זה עד הסוף, אני נותנת את הנשמה רק כדי לרגשלפתיע ולשמח הוא לא חושב על זה, למרות זאת אנחנו יכולים ללכת בקניון והוא יקנה לי בגדים שאני רוצה בלי לדבר יותר מידי, הוא פשוטלא יודע איך להפתיע.זה מצחיק, לפני כשנה יצאתי מהקשר הכי לא טוב בעולם עם בחור שהתעלל בי מילולית בדיבור שלו (כמעט התחתנו) והתנהג אלי עם המון קריזותוסבלתי ממנו בשנה וחצי שהיינו יחד עד שהיה לי את הכוח לקום ולעזוב כי מאוד אהבתי אותו למרות שידעתי שהוא לא טוב בשבילי ושכולם מסביביהתחננו אלי לעזוב אותו עדיין נשארתי , ועכשיו כשיש לי את חבר שלי שאני מכנה זהב ביידים אני מתבכיינת, אני מתכוונת שהוא דואג לי, יתן לי אתהרכב שלו ויסע במונית רק בשביל שלי יהיה נוח, מרגיע אותי עוזר לי וכו' מה שיכולתי לחלום בקשר הקודם ועוד יש לי תלונות.בבקשה תעזור לי אני ממש מבולבלת, אני מטורפת עליו ורוצה להמשיך איתו לעד... אשמח לקבל טיפים לשיפור הזוגיות שלנו.תודה והמשך יום מקסיםסליחה על אורך המכתברותם
ד"ר אורן חסון
להתמודד עם הפער
⌄
רותם יקרה,
להכניס אותו לדגם של התנהגות עם המשפחה שלו כזה שיש לך עם המשפחה שלך, כנראה מיותר. יש להם את הסטנדטרים שלהם, ומה שאת ניסית לעשות איתו, לא קשור רק ביכולות שלו. אני חושב שניסית ללמד אותו יותר להתנהגאיתךכפי שאת רוצה, דרך הלימוד שלו בהתנהגות כלפי בני משפחתו. על קשר כזה עם בני משפחתו ויתרת, אבל לא על קשר כזה איתך.הקושי הוא שאת לא יכולה "להורות" לגבר לחזר אחרייך, משתי סיבות עקריות: האחת, שהוא ירגיש כפוי וימרוד, והשניה, שאת תרגישי שהוא עושה את זה כי אמרת לו, ולא מתוך תחושה פנימית עמוקה, וזה לא יספיק לך.נדמה לי שכאשר בחרת את בן הזוג הנוכחי שלך, בחרת תשליל של בן הזוג הקודם. הקודם היה קיצוני בתגובות שלו, מצד אחד התעלל בך וניסה לשלוט בך, ומצד שני, ברגעי החסד שלו, אהב אותך "כפי שאף אחד אחר לא אהב אותך מעולם" (האמת היא שאני לא באמת יודע שזה כך, אבל חוסר היציבות הזה טיפוסי לבחור שיתעלל בך מילולית). ובהשוואה אליו, בן הזוג הנוכחי שלך אמנם יציב, ואמעם ייתן לך הכל במעשים, אבל בדיבורים הוא לא מתקרב בכלל לאלו של הקשר הקודם שלך. ואת לא רגילה לזה. זה עדיין חסר לך.אם את מבינה את הקשר הזה בין שתי התפיסות הללו והשפעתם עליך, ואם החלטת באמת להישאר איתו בשל הטוב שלו, נסי ללמד אותו לאט לאט את מה שאת רוצה, בסבלנות וללא קוצר רוח או ביקורת, אבל גם למדי עצמך להסתפק במה שיש לך, ולהרגע. אם קשה לך, לכי לטיפול שיתמקד בצרכים שלך ובדרך שלך להתמודד אם הפער הזה שבין שני הקשרים האלה שהיו לך.