התקרבות זוגית: מתי הוא נסוג?

תאריך פנייה: 08.11.2013 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
מאוהבת
בהמשך להתכתבותינו...
08.11.2013 • 15:20

אני כותבת פה בהודעה חדשה מחשש שכבר לא תעיין בהודעות הישנות..אז בתגובה לתגובתך האחרונה: "כשיודעים פחות בתחילת הדרך -בהצלחה. יתכן מאד שאם תתני לו מרחב, הוא יהיה שם, אבל הפחד קצת לא מאפשר לתת מרחב...." (התכתבות שהתחילה ב "לא יודעת מה לעשות איתו")אתה באמת צודק.. נתתי לו מרחב. אנחנו מדברים הרבה פחות ואני לא לוחצת, לא מבקשת שיתקשר, אם הוא לא עונה להודעה ישר אני מחכה ובנתיים עושה דברים אחרים ואני רואה שזה גורם לו יותר להתעניין בי ולהתקרב.למה זה קורה? תוכל להסביר לי את הרציונל שמאחורי ההתנהגות הזאת?אני מרגישה שדרך ההתנסות הזאת של נתינת מרחב אני נהפכת ליותר סבלנית ויש לי יותר מרחב גם לעצמי ולהתפתחות האישית שלי. ולכן, בניגוד למה שחשבתי קודם, לנתינת המרחב הזו יש גם צדדים חיוביים...ובנוסף, זה לא יכול להימשך לנצח.. כי נוצרת השתלשלות עניינים סותרת..שבה בתחילה אני מתרחקת, מה שגורם לו להתקרב, מה שגורם לי גם להתקרב ואז שוב הוא מתרחק.. איך אוכל לצאת מהמעגל הסגור הזה? אני לא רוצה להיות בקשר עם אדם שרוצה אותי רק כשאני לא ממש שם. אני רוצה קשר אינטימי וקרוב. נראה לך שאוכל להגיע לזה איתו?

ד"ר אורן חסון
כשזה עובד טוב לשניכם
09.11.2013 • 20:07

מאוהבת יקרה,
ייתכן גם שאת לא מתקרבת "נכון". כלומר, במצב הנוכחי, ובתנאים הנוכחיים, יתכן שאם את גם יוזמת, הוא נסוג. אבל אם תתקרבי ללא יוזמה שלך, הוא יאפשר לך את זה. יכול להיות שמה שהכי מפחיד אותו אלו הן היוזמות שלך להתקרב, יותר מאשר הקירבה עצמה. כנראה שכרגע, מסיבותיו שלו, הוא צריך שליטה במידת הקשר, לפחות עד שיקבל ביטחון בך וברצון שלו להיות איתך.עושה רושם שהוא מגיב מספיק חיובית, כשאת מפסיקה ליזום, כדי שתרגישי בסדר עם מה שקורה. אחרת לא היית הופכת להיות סבלנית יותר. אם זה עובד טוב גם עליך, לכי עם זה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מאוהבת
אז מה לעשות..?
10.11.2013 • 01:15

באופן כללי הוא מאוד מאוד שתלטן..לגבי הכל. באופן די אובססיבי.אז אני יכולה להתחבר ולהסכים למחשבה שלך שמה שהוא צריך זה שליטה בקשר. כמו בשאר התחומים שלו בחיים.. אבל מה זה אומר בפועל? שכרגע עדיף לי פשוט לא ליזום? לא לעשות שום צעד ? שהכל יבוא ממנו?כי אני חוששת שאם לא אעשה כלום גם לא יקרה כלום..

ד"ר אורן חסון
אולי הלחצים גדולים עליו
10.11.2013 • 01:48

מאוהבת יקרה,
אתם בתחילתו של קשר. הוא לא נמצא הרבה בבית. אם את יוזמת יותר, הוא מתרחק, ואם את לא, הוא מתקרב. המסקנה היא שאם רוצה שיתקרב, היוזמות שלך צריכות להיות מעטות, ובעדינות. ואם עדיין לא יקרה כלום, אז כנראה המוטיבציה שלו להתגבר על הלחצים הפנימיים שלו ולהתאמץ לא חזקה מספיק, או שהלחצים האלה גדולים עליו. את עוד לא מכירה אותו מספיק כדי לדעת אם הוא יכול, את רק יודעת שיש דברים שמושכים אותך, אבל לא אם הוא בשל להיות בן זוג ראוי מוצלח.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083