סקרנות כלפי נשים אחרות בזוגיות
מתלבט
חוסר חשק מיני
⌄
שלום
ד"ר אורןאני נמצא במערכת זוגית כבר כ 5 שנים אני בן 31 וחברתי בת 25 ,בתחילת המערכת היחסים המיניים ביננו היו תדירים ומספקים,אך בשנים האחרונות הם דעכו מאוד לפעמים עובר חודש ומעלה ללא קיום יחסי מין, אני מרגיש שאין לי חשק לקיים איתה יחסי מין יותר,זה לא שהיא לא מושכת היא בחורה יפיפיה אך התשוקה המינית ביננו אזלה לחלוטין, חוץ מתחום המיני הקשר ביננו מצויין אנו נהנים אחד מחברתו של השניה נוגעים המון מחבקים ומתנשקים הרבה..הקשר מצויין חוץ מ הקטע המיניאין לי מושג מה לעשות! אני מוצא את עצמי נמשך לבחורות ברחוב אני לא רוצה לבגוד אך כמה כבר אפשר לדכא את עצמך מינית??כפי שציינתי אנחנו יוצאים 5 שנים וצריך להחליט אם לקחת את זה לכיוון חתונה או לא? וזה ממש מלחיץ אותי..מה אפשר לעשות כדי להחזיר את התשוקה ?
ד"ר אורן חסון
דעיכה או פרופורציות?
⌄
מתלבט יקר,
טבעי שתהיה סקרן כלפי נשים אחרות. זה נראה אולי נראה לך מוזר, כשאתה אמור להיות מאוהב בבת הזוג שלך. אבל יותרמדי פעמים אנחנו מבלבלים סקרנות מינית במשיכה, או אפילו באהבה, או לפחות במסקנות שאתה מסיק ממנה על האהבה. השאלה היא בעיקר לאן אתה לוקח את הסקרנות הזו, מבחינת הרצינות שאתה מיחס לה, או את החרדה שאולי אתה לא מי שאתה רוצה להיות, או את העובדה שאתה לא מרגיש מה שאתה רוצה להרגיש או מרגיש באמת כלפי החברה שלך. והשאלה היא האם החשש שלך שאולי יש לך בעיה ברגשות שלך כלפי החברה שלך, הנובעת מהסקרנות שלך, גורמת לכך שאתה מפסיק לחפש אינטימיות איתה, וחש רגשי אשמה שלא מועילים לך?מצד שני, סביר שגם העובדה שהתרגלת אליה מורידה את עוצמת המשיכה, ושהיא כבר לא מה שהיתה פעם. גם זה טבעי, אבל אולי גם זה מפחיד אותך, וגורם לך לחשוב שאיבדת את האהבה. ואולי מפחידה אותך ראיית החיים שלך, שאתה צריך ריגושים בעצמה גבוהה, ואלה פחתו עם הזמן ביחסים שלך עם החברה שלך.זרקתי לך כמה רעיונות, שאולי הם נכונים, ואולי רק חלקם נכון. אני לא מכיר אותך מספיק כדי לעזור לך להבין טוב יותר. אני גם לא יודע עד כמה אתה מתמסר בקלות למחשבות אובססיביות, ולכן עד כמה אתה "מתמכר" למחשבות מסוג אלו שעליהן כתבתי. בסופו של דבר, אהבה זה רגש שאתה מתמסר אליו, והמחשבות המטרידות מפריעות לאהוב. האם זו הסיבה? אני לא באמת יודע. בדוק את עצמך. אני מאמין לך שאתה רוצה להיות מאוהב בבת הזוג שלך. נסה לראות אם אתה מצליח להסיר מחשבות מטרידות מעליך. אם לא, ואתה חושב שזה יועיל לך, אולי כדי שתלך לטיפול פרטני, ורצוי אצל מטפל שעוסק גם בטיפול זוגי, כדי להבין יותר ולקבל פרופורציות.