קונפליקטים בזוגיות: חינוך ודרכים שונות

תאריך פנייה: 19.06.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
יהל
לקיחת דוגמא שלילית
19.06.2006 • 07:38

בס"דבוקר טובאני נשוי זה כמעת שלוש שנים במהלך נישואי שמתי לבשאישתי אין לה דעה או החלטה מישל עצמה היא תמיד שומעתמה שההורים שלה אומרים לה ההורים שלה הם קצת מיושניםושמרנים ואני לגמרי ההפך בתי מיבית דתי אבל יותר ליברליוזה מאוד מפריע לי ואני לא יודע איך לינהוג איתה אני כל הזמן רק מנסהלתקן אותה ולומר לה שזה לא נכון אבל כמו שאני מדבר לקירועוד דבר שמציק לי שלאישתי אין דעה או העדפה מישל עצמהלדוגמא אמא של אישתי לא אוהבת דג אדום אז גם אישתי לא אוהבתאמא של אישתי אוהבת לבן וצבעים פסטלים אז אישתי גם אוהבתובנוסף יש לי ילדה בת 4 חודשים בערב חמים כמו אתמול אישתי מחסה אותה ומלבישה לה ארוך והיא עושה לה דברים שלא נהוגים היוםמה אני צריך לעשות? אישתי לא מוכנה לעבור יעוץ או טיפול כל שהוא היא בטוחה בדרךשלה?תודה רבה

ד"ר אורן חסון
הצלחה חלקית עדיפה על כשלון טוטלי
21.06.2006 • 01:00

יהל יקר,
לפעמים זה קצת בעיה, שהיא באה עם חינוך מסויים, והולכת לפי החינוך שלה, ומתקשה לקבל את הדרך שלך. מצד שני, עושה רושם שהיא כן יודעת לעמוד על שלה, אלא שאת זה היא עושה דווקא כנגדך, ואז, כפי שאתה כותב, "היא בטוחה בדרך שלה".יכול להיות גם שאתה ביקורתי מדי. כי, כפי שאתה כותב, "אתה כל הזמן רק מנסה לתקן אותה ולומר לה שזה לא נכון". זה קשה לקבלכל הזמןביקורת, ולא פעם יש לנו נטייה, כאשר אנחנו שומעים ביקורת, דווקא להתעקש ולעמוד על דעתנו. נסה, במקום להעביר עליה ביקורת, להביע את דעתך, לייעץ לה, ורק פעם אחת, לא לאפשר לה להתעקש על הדרך שלה, כי אתה לא נכנס איתה לויכוח, ואז אולי יהיה לה יותר פנאי "להתבשל" על עצתך, ופה ושם היא גם תקבל אותה. מכיוון שעכשיו היא לא מקבלת את דעתך אף פעם, כדאי לנסות דרך אחרת, ואני מתרשם שבדרך הזו, גם אם תהיה לך הצלחה חלקית, זה יותר טוב מהמצב הנוכחי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083