זוגיות: סיכון בדעיכת אהבה
ליאת
לא יודעת מה לעשות
⌄
ד"ר אורן חסון שלום רב ושבוע טוב,שמי ליאת ואני בת 19 יש לי חבר שאני איתו כבר שנתיים ו8 חודש אנחנו מאוהבים "עד השמיים" ממש אהבה עדיין פורחת אנחנו מכירים שלוש וחצי שנים וחברים שנתיים ו 8 מאז ומעולם לא היו בנינו מריבות הכל טוב ויפה, אני בצבא בקורס קצינות רק בחצי הדרך, הוא גדול ממני בשנתיים ועומד להשתחרר מהצבא בספטמבר הקרוב, לאחר השיחרור שלו הוא מתכנן נסיעה של עד חצי שנה בערך לדרום אמריקה (כמו כולם) עם שני חברים שלו ועוד שני בנות מהבסיס שלו שמשתחררות איתו. אני לא דואגת לקטע הזה שהוא עם הבנות אני סומכת עליו ובוטחת בו, אבל אני פוחדת לאבד אותו חצי שנה זה המון זמן זה בטח מספיק זמן בשביל לשנות בן אדם אני פוחדת שהוא יחזור אליי לא אותו הדבר למרות שהוא הבטיח שהוא ישאר איתי בקשר אם זה טלפונית או אפשרות שתהיה לו התחברות לאינטרנט, אני גם מצד אחד לא רוצה למנוע ממנו לנסוע, אני רוצה לתת לו חופש הוא בסך הכל בן אדם ולאחר 3 שנים של שירות המדינה מגיע לו חופש. כשהוא סיפר לי מה הוא מתכנן אני קיבלתי את זה די קשה כי אני לא רוצה שהוא יסע אני רוצה אותו לידי אני לא רוצה "להפרד" ממנו לחצי שנה זה יהיה לי מאוד קשה אבל מצד אחד אני לא יכולה להגיד לו שגם יחכה לי שניסע ביחד כי אני רק בתחילת השירות הצבאי שלי יש לפני עוד שלוש שנים(עם חתימה של קבע כקצינה) והוא בינתיים יתחיל את לימודיו ובעצם אני אגרום לו לפספס את הכל ואז אני ארגיש עם עצמי לא טוב, אני לא יודעת מה לעשות אני מצד אחד רוצה שיסע ויהנה ומצד שני לא רוצה שהוא יסע ויעזוב אותי לחצי שנה.. אולי תגיד לי בתגובתך שאנחנו עוד צעירים רק בגיל העשרה ויש עוד חיים לפנינו וזאת לא אהבה הראשונה והאחרונה(מי יודע) אבל אני מפחדת לאבד אותו אם זה מבחינת האהבה ומבחינת האופי (שהוא נתון לשינוי) יכול להיות שגם תגיד לי אם יש אהבה חזקה אז היא לעולם לא תגמר אבל אי אפשר לדעת מה יעבור לו בראש בחצי שנה שם בלעדיי ומה שיחזיק בנינו זה רק קשר טלפוני ווירטואלי ולא המגע שאנחנו נפגשים ותחבקים וכו'...אני חייבת את עצתך מה לעשות :-(בתודה ליאת
ד"ר אורן חסון
גם לשמיים יש גבול
⌄
ליאת יקרה,
את שואלת את כל השאלות הנכונות, וגם יודעת לתת את כל התשובות הנכונות. אם הוא רוצה לנסוע, באמת יש סיכון שהאהבה תדעך. לך יותר קל לרצות היום שהוא יישאר למענך, כי את נשארת כאן, בתוך השיגרה. ואת צודקת גם בכך שאת יכולה ללחוץ עליו להשאר, אבל אז גם את תאשימי את עצמך בכך שהוא נמנע מהגשמת חלום, ואולי גם הוא יאשים אותך. כך שמה שלא תעשי, יש סיכון שהזוגיות ביניכם תיחלש. אז לפחות תהיי הכי בסדר כלפיו, והכי תומכת שאפשר, כדי שיזכור אותך כבת הזוג הכי טובה, הכי נאהבת והכי אוהבת שיכולה להיות לו.