התנהגות אלימה בזוגיות

תאריך פנייה: 19.06.2006 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
לי
המשך לשאלה
19.06.2006 • 12:13

ד"ר תודה על תשובתך..אתה אומר לי להשלים עם זה שהוא עזב כי אין מה לעשות וצריך להמשיך הלאה וללמוד לקחים וליישם במערכת הבאה. אני לא מסוגלת להמשיך הלאה. יש לי תקווה שהוא יחזור. אני יותר מידי אוהבת אותו. אמנם היינו רק 8 חודשים אבל זה היה הקשר הכי משמעותי עבור שנינו. עד יום אחד לפני הפרדה הוא אמר לי שהוא לא יודע אם אני כבר אוהבת אותו אבל הוא מאוהב בי וכן רוצה להתחתן איתי בבוא הזמן. לא ייתכן שתוך יום הוא העלים הכל. אני מרגישה שזה לא הבחור שאני מכירה שמדבר מגרונו. אני מניחה שהוא התייעץ עם אביו שאולי אמר לו שאם לא טוב לך תחתוך. זה לגיטימי. אבל הוא מבחוץ לא רואה את כל התמונה. אני רוצה לעשות משהו שיציל את הכל. אולי לתת לו זמן ולא ללחוץ...אולי הוא יחזור.. אולי לדבר עם אביו? למרות שייתכן שזה יכעיס אותו ואז בכלל הוא לא ירצה. אני זוכרת שאחרי שנפרדנו ובאתי לתת לו מכתב.. ובו כתבתי כמה אני מצטערת על שפגעתי בו ושאני אפסיק לעשות את הדברים שהייתי עושה.. הוא אמר לי שאולי כשהוא ישקם את עצמו....אוף אין סיכוי שהוא יחזור אליי כי אני זו שהרסה. הוא לא ירצה שוב. אבל היה לנו דברים טובים למה זה לא עוזר? הוא לא ענה לי להודעה ששלחתי לו אתמול. מה לעשות? מתי לנסות שוב?......

לי
המשך
19.06.2006 • 12:34

נכון שאני לא יכולה להחזיר אותו אבל אני רוצה לתת לו את מה שלא נתתי כמו שצריך כשהיינו ביחד. אני רוצה להשקיע בו ולעזור לו כי קשה לו. לתת לו משהו מתוק ברגע קשה. שהוא יראה בי המוצא הטוב שאליו יוכל לפנות כשקשה לו. לרפא את האהבה שלנו ולשקם אותה. נכון שהוא לא חייב לי כלום אבל אני מאמינה שהוא כן אוהב אותי מאוד ואני רוצה להיות שם בשבילו. אני לא רוצה להלחיץ אותו ...מצד שני אני רוצה לתת לו אהבה. לחזר אחריו.. לשלוח לו פרחים..לתת לו הפתעות. ולתת לו הרגשת בטחון שהוא יכול לבוא ולדבר איתי על הכל. אני רוצה שייזכר בדברים הטובים שהיו לנו כל הכימיה והחיבה והאהבה האינסופית שהיתה לנו. ועדיין קיימת.והיא יכולה לפרוח. דווקא עקב הפרידה אני מעריכה אותו יותר כי אני יודעת שהוא לא מובן מאליו של אף אחד ובוודאי לא שלי.. מה היית מציע לעשות כדי שאולי יחזיר אותו? מה הכי פחות ילחיץ? מה הכי יזכיר לו את הדברים הטובים? אני לא יכולה לוותר עליו. לא רואה עצמי בלעדיו. אני כן רוצה לתקן את הקשר. אבל איך?(אפילו אמא שלי רצתה כבר להתקשר אליו לדבר איתו אבל זה ממש לא כדאי). אז איך?

ד"ר אורן חסון
הזוגיות הבאה שלך
21.06.2006 • 01:19

לי יקרה,
את יכולה לנסות את כל אלה, ואולי זה יעבוד, אבל גם אולי לא. כרגע, ההתנהגות שלך מזכירה מאד התנהגות של גבר אלים, מילולית או פיזית, שלאחר שקורבנו (בת זוגו) החליטה להתלונן במשטרה או לעזוב אותו, הוא הופך להיות אפוף בחרטות, מחזר אחריה הכי בעולם, ומוכן להוריד למענה את הירח, רק כדי שתישאר איתו. התנודות האלה חריפות מדי, לי, מכדי לשכנע שלא תחזרי שוב . ולכן, יכול להיות שהוא לא ישתכנע.אבל אני כן מציע שבכל מקרה תלמדי מזה, ואולי אפילו תלכי לטיפול כדי ללמוד שלא לחזור על ההתנהגות הזו בזוגיות הבאה שלך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083