קונפליקטים בזוגיות: איך לפתור?
ורד
יחס בזמן כעסים
⌄
ערב טוב,יש לי שאלה.. אני נשואה 4 שנים, אם לשלושה. הקשר שלי עם בעלי הוא בירידות ומורדות, אנחנו משתדלים לשפרו ובאמת פחות או יותר יוצא בסוף שכל ירידה היא לשם עלייה. אבל מה שהכי מפריע לי הוא שכשהוא כועס עליי ש"עשיתי משהו לא בסדר" (בד"כ זה בהקשר של (היעדר) המחויבות שלי לניקיון הבית) הוא מתייחס אליי בזלזול (זה בא לידי ביטוי בטון דיבור ובבחירת המילים, לא קללות וכו') ומייחס לי רק כוונות רעות לכל פעולה קטנה שאני עושה (לדוגמא, בכוונה מחזיקה לא טוב את התינוק, בכוונה מושכת זמן כדי שלא נעשה קידוש וכיו"ב).מה אני יכולה לעשות עם זה?תודה.
ד"ר אורן חסון
מייחס לי כוונות רעות
⌄
ורד יקרה,
אני מניח שאלו הם דברים שאתם דנים בהם ומתווכחים עליהם זמן רב, ושאף אחד מכם לא מרגיש שהוא מצליח להביא את הצד השני להרגלים חדשים, או לפחות לא בקצב שהייתם רוצים.אני לא רוצה להיות שופט אם יש משהו בדבריו או אם לא. אני הרי גם לא באמת יכול לדעת את זה. אני רק מבין שאתם בהיבטים הללו בקונפליקט, ובאי הסכמה. ואי ההסכמה ביניכם, ותחושת התסכול של חוסר היכולת לשנות יכולה לגרום להגברת הניסיונות "לשכנע", גן אם, בסופו של דבר, באיומים ובפגיעות הדדיות, שאולי בהתחלה לא מאמינים בהם באמת, ואולי, אם אומרים אותם מספיק פעמים, בסופו של דבר כן.חשבו על ייעוץ זוגי, לא רק כדי להגיע לשיווי משקל של עשייה, אלא גם ובעיקר להגיע לתקשורת טובה שבה תמצאו את הפשרה שבין התסכול לבין היכולת לומר ולבין היכולת להבין זה את האילוצים והצרכים של זה. מבחינתך, זה אומר גם להקשיב לתסכולים שלו, ולפחות להראות לו שאת מבינה אותם במקום להתנגד להם. ואם תצליחי להראות לו את זה, אולי הוא יקשיב לך יותר בקלות כאשר תסבירי לו למה את לא יכולה, כאשר אתבאמתלא יכולה, ואולי גם להבין שאת בנויה אחרת, ולכן שלא את הכל את יכולה לעשות באותה מידה של מאמץ כפי שהוא יכול (לפחות לא בדברים מסויימים, כי אולי בדברים אחרים את יכולה יותר).