קונפליקטים בזוגיות: איך לפתור?
עדי
בעיות- הורים
⌄
שלום,
אני בת 28 ובעלי בן 30 ואנחנו נשואים כשלוש וחצי שנים, ויש לנו ילד כבן שנה וחצי.יצאנו 3 שנים לפני החתונה. מערכת הזוגיות שלנו היא די טובה אך הבעיות שלנו מתחילות מכך, שאני מאוד קשורה להוריי ומשפחתי ולבעלי ולאמא שלו הנושא מאוד מפריע, וכל הזמן הם מנסים להרחיק אותי ממשפחתי.אנחנו שומרי שבת ועושים שבת אצל הוריי ושבת אצל הוריי בעלי, אך כל פעם שאנו מגיעים להוריי, בעלי מתבטא כלפי הוריי ואחיי בצורה בוטה, כל הזמן רוצה שהילד יהיה רק אצלו שלא יגעו בו, ירימו אותו וכו, ובסופו של דבר זה מגיע לוויכוחים שבעלי מתבטא בצורה מכוערת כלפיי הוריי וגורם לריב שנמשך כמה חודשים, וכך נמנע ממני להיכנס להוריי. וכאשר אנחנו אצל הוריו הוא לא מדבר מילה כאשר הם עם הילד, ומתנהג בצורה מאוד מנומסת ויפה.כאשר אני משתפת את הוריו בהתנהגות שלו הם תומכים בו וטוענים שלא טוב לו אצל הוריי, שהוא מאויים ושנפסיק ללכת לשם. יש לציין שיש לי משפחה מקסימה שמכבדת את בעלי ואוהבת אותו ומפנקת אותו ואת בני מעל ומעבר. לדעתי בעלי לא מרוצה, ומקנא מן הקשר הקרוב והחם שיש לי עם משפחתי, ועם החום והאהבה שהם מרעיפים על בני.יש לציין שכל פעם שרב עם משפחתי גם היחסים בניניו מתערערים ואנחנו רבים על כך ימים שלמים.פשוט נמאס לי מה עליי לעשות???
ד"ר אורן חסון
לדעת לפתור קונפליקטים משמעותיים
⌄
עדי יקרה,
הרי לא ההורים הם הבעיה, אלא היכולת שלכם להתמודד זה עם צרכיו של זו. בן זוגך מתעב את הורייך, משום מה, נתמך או נדחף על-ידי הוריו, ולכן לא מוכן לראות את הצרכים שלך, ולא מוכן להתגמש. מעבר לכך, מנסיוני, אני יודע שאולי גם יש דברים אחרים שהם רלוונטיים לקונפליקט שביניכם, ושהסיפור מפיו היה אולי נשמע אחרת לגמרי. או שאולי הוא היה משוכנע שהוא מספר את הסיפור אחרת לגמרי, ובכל זאת הייתי שומע את אותו הסיפור בדיוק. מה שאומר שרצוי שתלכו ליעוץ זוגי, כדי ללמוד לשמוע, להקשיב, לדבר ולפתור קונפליקטים משמעותיים, מה שכרגע אינכם יודעים.