קונפליקט עם המשפחה: פתרון אפשרי

תאריך פנייה: 30.01.2011 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
תהל
בדילמה רצינית!
30.01.2011 • 00:15

שלום,
אני בת 24 יוצאת כבר שנתיים וחצי עם בחור מדהים בן 28. כשאני אומרת מדהים אני מתכוונת לאופן שבוא הוא אוהב, מפנק, תומך, מעריך ומעריץ אותי. לא היתה לי אהבה כזו ויצאתי עם לא מעט בחורים. הבעיות התחילו מאז שהוא הציע לי נישואין לפני כחצי שנה, פתאום גיליתי צדדים שלא הכרתי בו, התווכחנו על כל דבר שקשור לחתונה- על האולם, סוג המוזיקה, התאריך, ואפילו הדירה בה נחייה את חיינו. ידוע לי שלפני חתונה יש את הלחצים והמתחים האלה אך זה היה יותר מידי. הוא התחיל לדבר לא יפה ובזלזול למשפחה שלי וטען שהם מתערבים יותר מידי, לא רצה שאף אחד ידבר איתו על החתונה או יתערב או יציע איזה משהו. היה לי נורא קשה כיוון שאני מאוד קשורה למשפחה שלי ואנחנו משפחה די מעורבת ומערבת ופתאום להגיד להם :תשבו בצד ורק תסתכלו. היה לי קשה. אני מספרת נורא בקצרה אך עברתי תקופה ממש לא קלה עברתי טראומה של חצי שנה שבה דיברנו ,חזרנו, נפרדנו, השלמנו. לפני חודשיים דחינו את החתונה הרגשתי שאני פשוט לא מסוגלת לדבר איתו על להתחתן, עברתי טראומה רצינית. כרגע, אנחנו לא מדברים אני באמת לא יודעת מה לעשות, האם לחזור אליו האם לנתק איתו כל קשר. אני יודעת שהוא אוהב אותי אהבההה מטורפת. וגם אני אוהבת אותו אך עברתי כל כך הרבה בחצי שנה האחרונה שאני יודעת שזה לא יהיה בלב הכי שלם.. אני ממש ממש מבולבלת, אני לא יודעת מה אני רוצה מהחיים שלי ואני לא מצליחה להגיע להחלטה.אני חייבת עזרה

תהל
בדילמה רצינית!
30.01.2011 • 00:23

חשוב לי להמשיך, שבמשך שנתיים הייתי בטוחה במליון אחוז!! שהוא האחד, שאיתו אני רוצה להתחתן ולבלות את כל חיי, אבל מאז שכל המריבות קרו ומאז שהתחלתי לראות שהוא מתנהג לא יפה למשפחה שלי יש לי הרבה סימני שאלה.קורה גם לפעמים שאני מפחדת להשאיר אותו לבד בסביבת המשפחה שלי שמא יתפתח איזה ויכוח או מישהו יגיד משהו שלא מוצא חן בעיניו כי אז הוא ישר דואג להגיד לי דברים רעים אל המשפחה שלי, וזה עושה לי רע!!ואני מרגישה שאני פשוט לא יכולה לאבד אותו כי הוא מטורף עלי.. ואני אוהבת אותו.מה אני עושה??

ד"ר אורן חסון
פיתרון עם אורך נשימה
31.01.2011 • 00:00

תהל יקרה,
יתכן ששניכם זקוקים לעזרה. לפעמים לא קל להתנתק ממשפחת המקור, והיית רוצה שהוא יבין שאת זקוקה להם, ולהתייעץ איתם. כנראה שגם לו יש סיבותיו שלו, ואני לא יודע עד כמה משפחתך היתה באמת שתלטנית, מנקודת מבטו, או בכלל שהוא זקוק להחלטות בלעדיות – ולכן כאשר את חשבת אחרת (את!), בשל השתלטנות שלו הלכת לקבל תמיכה מהמשפחה, והוא ראה בהם אשמים. כמו כן, אני לא יודע עד כמה יש לך דעה משלך, ועד כמה את חומר ביד היוצר, וזקוקה להחלטות של אחרים, בין אם זו משפחתך ובין אם זה בן זוגך – שגם זה יוצר קונפליקט ביניהם. יש כמה אפשרויות, וצריך להבין את הדינמיקה ביניכם. מה שבטוח הוא שבמאבק על ההחלטות, אתם לא מצליחים להסתדר. ומה לעשות שהשלב הראשון בקבלת החלטות "גדולות" הוא החתונה (או המעבר לחיים ביחד, מה שבא קודם).. אתם זקוקים לפיתרון שייתן לכם אורך נשימה לשנים, ולא לפתרון נקודתי. לכן אולי כדאי שתלכו ליעוץ זוגי, כדי לפתור את העניין הזה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083