התלבטויות בזוגיות: מה לעשות?
שני
מבולבלת
⌄
שלום
!אני בזוגיות כמעט 6 שנים. אני בת 24 והוא 26. הכרנו בצבא ומאז אנחנו ביחד.אנחנו הראשונים אחד של השני בסקס וידענו הרבה משברים אבל למעט פעם אחת שנפרדנו לשבוע (מיוזמתי), לא נפרדנו. למעשה התבגרנו ביחד ועכשיו אנחנו עוברים לגור ביחד. אפשר להגיד שאנחנו עושים את זה כדי באמת להחליט אם נועדנו זה לזה. אנחנו מרגישים שכן אבל תמיד יש את הספק הקטן הזה. יותר נכון ממני (הוא מצידו להתחתן היום). הספק הוא בעיקר בגלל שלא התנסנו בסקס עם אחרים ובכלל בזוגיות רצינית אחרת. אנחנו מרגישים שאנחנו הכי מתאימים והחברים הכי טובים אחד של השני. יש ביננו הבנה, כבוד, אהבה , חברות והסקס כרגע טוב. היו הרבה תקופות שכשהיו לנו משברים בזוגיות אז זה התבטא גם במיטה.בקיצור אני קצת מפחדת. אני אוהבת אותו והוא החבר הכי טוב שלי אבל מפחיד אותוי שיום אחד אני יתחרט. לדעתי זה שאנחנו עוברים לגור ביחד זה מאסטמה אתם חושבים?
ד"ר אורן חסון
סיבות ממשיות
⌄
שני יקרה,
תצטרכי לשאול את עצמך מה חשוב יותר: לסיים את הקשר שלכם ולחפש זוגיות חדשה (כי זו המשמעות של התנסות מינית עם מישהו אחר), או להישאר איתו, ואת יודעת לאן זה הולך. אני גם לא בטוח אם זו הסיבה היחידה שבגללה את מפחדת, או אולי יש לך סיבות אחרות, שקשה לך להודות בהן בגלוי או להגדיר אותן, ואת נתלית בזו הברורה מאליה, וגם הפחות משמעותית. כי היא בעיקר בראש שלך. כלומר, היא בעיקר עניין של תדמית, ולא עניין של צורך.גם לא ברור לי מה זה אומר שכשאת כותבת "הסקסכרגעטוב". מה זה כרגע? ביחס למה שהיה בעבר? ביחס למה שיהיה בעתיד? ביחס לגבר הבא? את רוצה להגיד משהו, ואני לא בטוח שאת יודעת מה את רוצה, או מה את מרגישה שמותר לך להגיד, ואולי כי את לא מרגישה בנוח עם הצרכים שלך.אם את מרגישה כך באופן עמוק ובסיסי, ולא רק מדי פעם, ובאופן שטחי, שרק מפחיד אותך מעצם העובדה שזה עולה בדעתך, אולי כדאי שתלכי לטיפול, ולהבין מה הבעיה. אם זה לא כך, הניחי לזה, והמשיכי לחיות חיים מאושרים.