קונפליקט זוגי: חרדות, לחץ ומאבק כוח

תאריך פנייה: 30.01.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
א
לא יודעת איך להתמודד
30.01.2011 • 10:52

ד"ר שלום.אני בת 29 וחבר שלי בן 33. אנחנו בזוגיות רצינית שנה וקצת. מדברים על חתונה ומשפחה יחד.חבר שלי נמצא בקשר טוב מאוד עם גיסתו. לפני שנפגשנו הם היו מדברים על הכל. אפילו שיחות אינטימיות. כשנפגשנו והבנתי את הסיטואציה הסברתי לו שאני מאוד קנאית לפרטיות שלי ואני מצפה ממנו לכבד את הזוגיות בינינו ולא לשתף אותה. אין לי מושג אם הוא עומד בזה. אבל מאוד קשה לי להכיל אותה. קשה לי שהם בקשר. כשהיא מתקשרת אני ממש מקנאה. אם הוא בממתינה אז רק המחשבה שהוא מדבר איתה גורמת לי להתחרפן. לאחרונה, העזתי וביקשתי ממנו שינתק איתה את הקשר לחלוטין. הוא התנגד ואמר שאני מנסה להפריד אותו מהמשפחה שלו ושזה לא הגיוני. ניסיתי להסביר לו את הצד שלי - שהקשר ביניהם והחיבה אחד לשני מציקים לי. היא פשוט מפריעה לי. אני לא שונאת אותה והיא לא עשתה לי שום דבר רע. פשוט לא נוח לי איתה ולא נוח לי עם הקשר ביניהם. הוא מאוד אוהב אותה. הוא מתייחס אליה כאילו היא אלוהים. סוגד לה ("אם היא תרצה היא תתקשר אלי 20 אלף פעמים ביום"). ואכן היא מתקשרת אליו הרבה ומתייעצת איתו על כל מיני דברים ויכול להיות שגם הוא מתייעץ איתה לגבי. אני לא יכולה לדעת. בקיצור זה לא מקובל עליי ומבחינתי אם הוא לא מתכוון לוותר עליה אז אני מוותרת על הזוגיות הזו כי אני לא רואה את עצמי חיה בצל שלה כל החיים שלי.ד"ר, מה אתה חושב? איך אני מתמודדת עם הסיטואציה הזו? לפני שאני מפרקת את הזוגיות בינינו?כי מבחינתי זה פשוט בלתי נסבל.

ד"ר אורן חסון
חרדות, לחץ ושליטה
31.01.2011 • 00:01

א יקרה,
כנראה שהקשר שלו עם גיסתו הוא חלק בלתי נפרד ממנו. לפחות כך הוא רואה זאת. יכול גם להיות שהוא רואה את הקינאה שלך כנסיון מיותר להשתלט עליו, ואולי רואה לו סימנים גם בדברים אחרים, ונאבק בך כדי לשים לך גבולות. בכל מקרה, בין אם הקשר ביניהם מוגזם (מה, בעצם, זה אומר – היש ביניהם קשר רומנטי, לדעתך? מה אחיו אומר על זה? – ואם זה לא קשר רומנטי, למה זה מפריע לך?), ובין אם הוא קשר סביר בין ידידים טובים שמרגישים כבני משפחה, יש ביניכם קונפליקט משמעותי, שאם לא מצליחים לגשר עליו. זה משהו שצריך לדבר עליו ללא נסיון כפייה, ואת זה אתם לא מצליחים לעשות. כרגע זה מאבק כוח טהור – הכל או לא כלום מבחינת שניכם. זה מה שלא תקין. הוא לא מצליח, ואולי גם לא מנסה, להקטין את החרדות שלך, וגם את לא מצליחה להקטין אותן, וגם לא להסביר לו את מקור הלחץ הרגשי שלך, והחרדות שלך. בטיפול זוגי עושים זאת – יוצרים הבנה טובה יותר זה לזה, וכך ההחלטות והיחסים הופכים להיות טבעיים יותר. כשאת חוששת שהוא לא מעריך אותך מספיק, את מרגישה מאויימת. כשהוא לא מעריך אותך מספיק, הוא עצמו מאיים עליך, לא הקשר שלו עם גיסתו. אולי זה מה שעומד ביניכם. ונשאלת השאלה אם אתם מוכנים להגיע, בשלב זה של היחסים ביניכם, ליעוץ זוגי?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083