קונפליקט על ילדים: פתרון אפשרי

תאריך פנייה: 26.01.2014 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
ממני
דיבורי החתונה..
26.01.2014 • 23:57

שלום
ד"ר חסון, ותודה מראש על התגובה.אני בת 25 ובן זוגי בן 36.יש לו חלומות להגשים, והוא חושב שילד ימנע ממנו לעשות זאת.עם זאת, הוא נורא משפחתי ונורא טוב עם ילדים. הוא רוצה ילד פשוט אחרי שהחלום הזה יתגשם (יצויין כי יתכן שהחלום יתגשם השנה, או עוד ארבע שנים או בכלל...)כשהחלום יתגשם יהיה הרבה כסף.כרגע אין וזה דבר נוסף שמטריד אותו מאיפה יפרנס אותו.הוא לא מוכן לעבוד בתחום אחר הוא מאוד באידאה שלו.. ואני מעריכה את הנחישות והעקשנות הזו.אנחנו שנתיים יחד, אנחנו מסתדרים מעולה ביחד ואני ראיתי ממנו פעמים רבות שהוא מחוייב לקשר ורוצה משפחה. אך זו הבעיה 'היחידה' שמפריעה. הוא מחכה שהחלום שלו יתגשם ואז יפרח. בע"ה.מה היית מציע במצב כזה?תודה מראש.

ד"ר אורן חסון
החלום שלו, החלום שלי. מתי?
27.01.2014 • 15:49

מני יקרה,
יש ביניכם קונפליקט על הרקע של ילד בקרוב או אולי פעם. יש ביניכם קונפליקט בקצב החלומות, עם החרדות שחלום אחד בא על חשבון חלום אחר. ראי בבקשה את הטיפ שלי שנקרא "אני רוצה ילד, הוא לא" (העליון בצד שמאל) שבאתר שלי.ובין לבין, יתכן גם שהצורך שלך לוחץ עליך יותר, כי אולי בעינייך ראייה משותפת עכשיו של הצורך הזה, מצד שניכם יבטיח חתונה. אולי את חוששת שבלי שהוא רואה את הצורך הזה עין בעין איתך, ובדחיפות שאת רואה אותו, את לא בטוחה בבן הזוג שלך, ובהתמדה ובכוח של הקשר שלכם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
ממני
החלום שלו, החלום שלי. מתי?
27.01.2014 • 17:17

תודה רבהמבחינתו חתונה = ילד.. לכן העליתי את הנושא של ילד.אם היעד שהקציב לעצמו היה קרוב מילא הייתי מחכה איתו. אךמעיד על עצמו שהיה מוכן למשפחה כבר כשהיה בן עשרים. הוא 'תקוע' בעקבות הגשמת החלום.אני לא הייתי 'לחוצה' אם לא הייתי רואה שבעצם הוא מחכה כבר קרוב ל20 שנה למשהו ושם את חייו בHOLD.כשאני מעלה את הנושא הוא נדחק לפינה ונורא פגיע. אני נמנעת מלדבר איתו על זה ..לייעוץ.. יהיה נורא קשה ללכת איתו .תודה רבה על התגובה המדויקת.ממני

ד"ר אורן חסון
האם הוא ירצה מתישהו
29.01.2014 • 00:40

מני יקרה,
התשובה שלך רק מחזקת את מה שכתבתי, שבעצם את לא מדברת על ילד,אלא על חתונה. ובהחלט יכול להיות ששניכםלא מדברים על ילד אלא על חתונה, ורק "קל" יותר לדבר על ילד, כי אז השאלה של הביטחון שלכם זה בזה, ובקביעות הקשר ובביטחון שבו, ובאהבה שלכם זה לזה, נדחקת הצידה. אני חושב ששניכם יודעים שהשאלה העיקרית, לכן, היא זו, ולא "ילד עכשיו?". האם זה טוב שאתם משאירים את השאלה העיקרית בצד, ומדברים עליה באופן עקיף? - לא יודע. אולי זה כן טוב, אם זה מאפשר לכם לשמור על הקשר לעוד זמן, עד שתגיעו (או הוא יגיע) לידי החלטה, ואני מניח שהמצב הנוכחי הזה מתאים לו יותר מאשר לך. ואולי זה לא טוב, כי את נשארת עם חוסר הביטחון שלך בשאלה אם הוא ירצה מתישהו להתחייב ברצינות ולהתחתן איתך.ו... טוב, אני מציע לך גם לקרוא את האפשרות שלייעוץ זוגי לזוגות בתחילת הדרך. מגיעים אלי זוגות לא מעטים עם השאלה הזובדיוק, אם ומתי להתחתן, כשהם צריכים לעבור תהליך לא פשוט של התגברות על פחדים וחששות, ושל שיפור תקשורת זוגית כדי לסייע לכך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083