שיתוף פעולה עם הבעל: איך לעשות זאת?

תאריך פנייה: 26.01.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מיכל
סוגיות מהותיות בזוגיות צעירה
26.01.2014 • 12:47

שלום רב
לד"ר,שאלתי נוגעת לעניין מהותי בזוגיות (לאחר נישואין)- יצירת זמן לעיסוק לבילוי ביחד.מה עושים כאשר אחד מבני הזוג (טוב הגבר) מחפש הזדמניות להיות בחוץ (כי הוא אוהב, כי זה מעניין אותו, למשל ספורט)ואילו הצד השני (האישה )מעדיף בילויים יותר ביתייים..למעשה נוצר מצב שבו אני בבית ואילו הוא בחוץ.. הדבר מפחיד במיוחד לראייה עתידית, נניח במצב שבו יהיה ילד..ייתכן וייווצר מצב של גידול לבד והשארות לבד בבית?ייתכן שיש לי כאן עסק עם היפראקטיבי ,לא פוסלת , ואם כן-אז מה ניתן לעשות? להציע בילויים משותפים בחוץ? הרי לא ניתן כל יום לבלות בחוץ לא כך?ניתן לגשר על שוני כזה? אני מנסה להעיר ולכוון אך מפחדת להפוך לסוהרת...דבר נוסף- חלוקה בעבודות הבית - כיצד ניתן לייצר שותפות בעניין זה במיוחד לאור הרקע המסורתי של הגבר הרואה באשה את המבצעת הבלבדית?יש משהו שניתן לבצע שייצור שותפות (גם אם לא מאוזנת?)תודה מראש, מ.

ד"ר אורן חסון
איך לשכנע את הבעל לשתף פעולה?
27.01.2014 • 15:48

מיכל יקרה,
נראה שאת בקשר של נישואים עם גבר שאיתו את לא חולקת כמה תפיסות עולם וצרכים משמעותיים. את צודקת באשר לצורך שלך לומר את דברך, ולהביע את הצרכים שלך בלי שירגיש מותקף, מתגונן ונדרש לתקוף בחזרה. את רוצה שיהיה מסוגל להתקרב יותר לצרכים שלך מבלי להרחיק אותו. זה אפשרי, אבל לא קל.ראי בבקשה את המאמר שלי "שיפור הזוגיות: לא יותר עבודה, אלא שינוי רגשי", תחת הכותרת "זוגיות".

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083