הצצה חשודה: מה המשמעות?

תאריך פנייה: 27.01.2014 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
אנה
מבולבלת - עזרה משבר בפרק ב
27.01.2014 • 12:51

שלום רב,
אני גרושה בפרק ב בחיי מזה 3 שנים . מערכת היחסים שלי עם בן הזוג טובה , הוא חם , מפנק ואני מאושרת. יש לי בת בת 14 - הוא מתייחס לביתי כמו הבת שלו ( כך לפחות חשבתי...)תפסתי אותו מציץ לחדרה של ביתי בזמן שהתלבשה ( בטוחה לחלוטין ) . בקשתי ממנו לעזוב מיד את הבית.אני מבקשת לקבל פרופורציות - האם הוא חולה? האם נהגתי נכון? האם מפרקים זוגיות בגלל כזה דבר? האם ניתן לטפל ולשקם מערכת יחסים אחרי כזה מעשה?

ד"ר אורן חסון
האם הוא חולה?
27.01.2014 • 15:51

אנה יקרה,
אני לא יודע אם הוא "חולה". לפי דברייך, ואני מקבל אותם, הוא לפחות הסתקרן. האם זה היה כאשר הציץ לשנייה כאשר חלף על פני הדלת מבלי להתעכב? האם חלף ללא כוונה, והתעכב ונשאר שם והציץ בגניבה לאורך זמן? האם התגנב אל פתח הדלת (או שמא אל החלון מבחוץ, אם אתם בקומת קרקע) מתוך כוונה להציץ בחשאי כדי לספק את הסקרנות המינית שלו? - יש דרגות שונות לאפשרות הזו, ואני לא יודע מה נכון יותר לארועים שהיו, ואולי גם את לא. אם זה קרוב יותר לאפשרות הראשונה, זה יכול לקרות גם לגבר שאפשר לסמוך עליו. אם זה קרוב לאפשרות האחרונה, אז יש בעיה.במצב הנוכחי, עושה רושם שנכנסתם לסחרור, בין אם הוא מוצדק ובין אם הוא לא. סביר להניח שכך או כך (אפשרות 1 או אפשרות 3) הוא יגיד לך שפירשת את הכל לא נכון, ולכן גם תהליך של טיפול זוגי מסודר צריך להתארך קצת, לפחות כדי לרכוש את האמון המחודש.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אנה
האם הוא חולה?
27.01.2014 • 16:02

זה דלת יציאה למרפסת עם תריס , בעבר ראיתי אותו מציץ אך זה ניראה לא סביר. החלטתי לבדוק זאת וחיכיתי להזדמנות . הוא עמד במשך כשתי דקות והציץ דרך התריס פנימה בזמן שהיא יצאה מהמקלחת והתלבשה בחדר.אני מאוד מבולבלת כי מצד אחד הוא בן זוג טוב ולא היה לי פשוט למצוא אחד כזה אחרי גרושיי , מצד שני ההתנהגות שלו היא בלתי מוסרית מכל הבחינות , גם ילדה בת 14 וגם הבת של החברה ( הוא בעצמו אבא לשתי בנות ).התגובה הראשונה הייתה מתוך אמוציות- קודם כל הוצאתי אותו מביתי. אך השאלה היא האם נכון להתייחס אל זה כאל "מחלה" , בעיה , שנדרש טיפול עבורה ואולי בהמשך לישקול שיקום היחסים או שזו טעות מצידי

ד"ר אורן חסון
קודם כל לשמור על הילדה שלך
29.01.2014 • 00:44

אנה יקרה,
את מחוייבת קודם כל לשמור על הילדה שלך, וזה מה שאת עושה. הוא לא התגבר על הפיתוי, והוא היה צריך. אני יודע שיש מי שיגיד שגם לא היה צריך להיות "פיתוי" במקרה הזה, אבל לא אכנס לשאלה הזו. מה שקרה לא אומר שבהכרח שהוא היה יכול לפגוע בה פיזית, אבל אם הבלמים שלו רפויים, קשה לדעת. אבל גם בלי זה: הצצה מכוונת לבדה היא סכנה ממשית, ועלולה לפגוע בבת שלך. אם היא תגלה, ולו רק את זה שהוא מציץ אליה כך, היא תמצא את עצמה בקונפליקט ממשי מולך, שכן היא לא תרצה לפגוע בך ובקשר איתו, וגם מזה עלולה להתפתח פגיעה נפשית לא פשוטה, והרבה רגשי אשם.את השאלה שלך, אם זה ניתן לשיקום או לא, ואיך, אולי כדאי להפנות למי שמנוסה בעבירות מין. אבל אם להפנות אותו לשיקום או לאולסמוך על זה אחר כך, זו שאלה אחרת. שכן, אם הוא יילך לטיפול, משם והלאה הכל חסוי, ולא תהיה לך אינפורמציה על מה שהוא עובר, ואם הוא "כשיר" מבחינתך להגיע הביתה. כך או כך, דעתי היא שגם הפגיעה באמון כשלעצמה, בך, בבת שלך ובדרך שבה תחשבי שוב על המיניות שלו, מחד, והבושה והמגננה שבהם הוא ימצא עת עצמו מולך, מאידך, הם קשים לשיקום, גם אם תחליטי להמשיך ולראות אותו רק מחוץ לבית, ולכאורה לא לסכן את בתך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083