קונפליקט כספי בזוגיות
מרינה
שיח ופתיחות
⌄
שבת שלום, מה שלומך?
אני לא רוצה שישב לי בבטן אז החלטתי לכתוב פה ואשמח לשמוע את דעתך.
ביני לבין זוגי אין שיח על כסף. אנחנו לא גרים ביחד ושנינו בפרק השני של חיינו. אנחנו בני 35.
הוא גרוש ללא ילדים ואני גרושה פלוס ארבעה מתוקים.
אז ככה:
אנחנו נוסעים לנופש, מבחינתי זה ברור שיש חלוקה של חצי חצי. עשינו זאת שנה שעברה גם.
העיניין שאני הזמנתי את הכל ותיקתקתי ,לאחר מכן גם שיניתי דיל שמוזיל ואמרתי לו ואמר מצויין.
התחושה שלי היא שאני גיהצתי 9000 שח כי אני הובלתי את הכל ( הוא עבד)
שאלתי, מה לא תשאל אותי או תאמר " מאמי אני אעביר לך x ביום x?
שקט דממה מצידו.
עכשיו ברור לי שיעשה חישוב ויעביר מה שנדרש אך מרגישה שהשקט והאי תגובה למה ששילמתי גורמת לי לאי נוחות בבטן. השקט שלו, שאינו מגיב, מדבר עושה לי מועקה.
יודעת שאני הובלתי והחלטתי ויותר מזה זה מבצע רק דרך העבודה שלי והאשראי שלי.
מאמינה שאם היה מבצע שאפשר שימוש של שני כרטיסים זה היה קורה( כמו שנה שעברה ששנינו שילמנו)
מרגישה כאילו שיח בנושא כסף בנינו הוא שקט וזה מציק ויותר מזה? לא נותן לי הרגשה של רצון להתקדם למגורים משותפים...(שנתיים יחד)
נ
ד"ר אורן חסון
הבנה למצב שהוא לא חווה מעולם
⌄
מרינה יקרה,
אני חושב שיותר מכך שאת לא סומכת עליו שהוא לא ישלם את מחצית הסכום (כי בגדול את כן), את מאוכזבת מכך שהוא לא מבין את גודל האחריות שלך, ואת העובדה שלך קשה להוציא "מחצית" (או כל סכום שהוא) על בילוי משותף, היות שהכסף הזה הוא לעולם לא רק שלך. הוא לא מבין שהוצאה משותפת שלך איתו היא הוצאה על חשבון הילדים שלך, או לפחות – הוא לא מבין שכל הוצאה משותפת שלך עולה לך בייסורי מצפון.העניין הוא שאם תדברי איתו על זה, הוא עלול לומר לעצמו: "אהה, היא מצפה ממני להוציא יותר מכפי שהיא מוציאה", ויתכן שזה בכלל לא נכון. את רק רוצה שיבין אותך ואת המניעים שלך טוב יותר. אלא שכולנו בני אדם, וכאשר מספרים לנו על מצוקות או קשיים של אחרים, בעיקר של אחרים קרובים לנו, אנחנו מחפשים לזה פתרונות, או לפחות מתחילים לחשוב על פתרונות. ואם תעלי את זה ביניכם הוא עלול לחשוב שאת רוצה ממנו פתרון (שזה אומר שהוא ישלם יותר מחצי), ולא חיבוק והערכה. ואם כן פתרון, כי גם את זה את רוצה, שיבין שזה קשה לך יותר, ואולי אפילו עם רגשי האשם שלך בכל כיוון, אז אולי אפילו מידה מסויימת של השפלה כשאת מרגישה שאת צריכה לרדוף אחריו. ואת זה את רוצה שיבין.ואולי כדאי מתישהו לומר את זה. ולומר די בתחילת הדברים, אולי רגע לאחר שיחשוב את זה אבל לפני שיגיד את זה, שאין לך ציפייה שישלם יותר ממך, אלא רק שבבקשה יבין שאת רוצה שהעניין הכספי יהיה מובן מאליו, ויוכר כך, ואת הסיבה.יתכן שאת צריכה לנסח לעצמך היטב את הדברים האלה לפני השיחה איתו, כדי שלא יצאו דברים לא נכון או לא מנומקים נכון. וקחי בחשבון שיתכן שבתחילת השיחה הזו, אם תחליטי לבצע אותה, הוא ישתוק וייתן לך לדבר, או יגיב בכעס (למשל, על איך זה שאת לא סומכת עליו!). ואולי נכון יהיה לך להגיב בסבלנות, בעיקר אם הכוונות שלו טובות. כי אז יש סיכוי לא רע שהדברים יסתדרו היטב.אגב, את לא היחידה במצב דומה. האחרונה שפנתה אלי בעניין דומה, גם אם לא זהה, זה היה בתחילת החודש.https://www.starmed.co.il/forum-93/msg-3919078
מרינה
הבנה למצב שהוא לא חווה מעולם
⌄
יום לפניי הנסיעה סגרתי הכל באשראי שלי כי היה דיל טוב .אמרתי לו שישלם לי בשני תשלומים כי התכוון לשלם באשראי שלו בתשלומים.
אך כשהגענו לבית מלון והיה עוד אלף לשלם באשראי והוא היה אמור הפקידה אמרה שאי אפשר במזומן אז שאלתי אותו אתה יכול באשראי ואמר לא. אז שוב שילמתי מהאשראי שלי.
אמר לי הולך לבנק עכשיו להכניס את הכסף ולעשות העברה בנקאית, העברתי לו את הפרטים
חזר אלינו למלון.
לא התבצעה שום העברה.
שאלותיי לעצמי שמטרידות הן כאלה
למה לא שילמת באשראי את ה1000שח איך לא יכולת? הרי היית צריך לשלם גם ככה חצי משלך וחצי משלי.
מכעיס שקפצתי שאני אשלם
מכעיס שלא חש בושה.
דבר שני שמכעיס, ביקשת פרטי בנק, לא ביצעת בסוף מה לא תבוא תאמר לא קרה, אעביר לך בתאריך כך וכך?
ההתנהלות מרחיקה אותי ממש
גם כשיחזיר הכל ההתנהלות דוחה אותי
מה אני מפספסת פה?!!!!