קונפליקט כלכלי בזוגיות: מה עושים?
שירלי
מורכב
⌄
שלום רב,
אני ובעלי נשואים כעשר שנים, יש לנו שני ילדים נפלאיםבשנה האחרונה, היחסים ביני ובין בעלי התערערו בעיקר עקב מצב כלכלי שלכאורה נראה לו לא תקיןהוא חי בצל אימו שכל הזמן שוטפת לו את המוח כמה שאנחנו בזבזנים, או כמה שאנחנו לא חוסכים...הוא חי כל הזמן בתחושה שאין כסףשנינו עובדים, אני אפילו עובדת בשלוש עבודות על מנת לסייעהוא טוען שזה לא מספיק, וכי אני לא עושה מספיק על מנת לעזור בפרנסת הביתאני גם מגדלת את הילדים לבדי, אין לי עזרה חיצוניתהוא טוען, כי הוא המפרנס העיקרי בבית ואינו מעריך את תרומתי לבית ולילדיםלילדים הוא בקושי מתייחס, ולמעשה הוא נמצא בבית כילד נוסף.על עצמו הוא אינו מתקמצן, בכל מה שקשור אליו, אין לו בעייהבכל מה שקשור אליי או אל הילדים, הוא מתקמצן ומתלונן שאין כסףבנוסף, הוא מנסה כל הזמן להיתלות בהורים, שלי או שלודבר שמטריף את דעתי.לייעוץ זוגי הוא לא מוכן לגשת בכלל, טוען שחבל על הכסףהוא מאיים כל שני וחמישי שאם לא אעשה כדבריו, הוא ילך לגור עם אמא שלו, מה שלא מטריד אותי ורק מחזק אצלי את המחשבה שאולי באמת כדאי שילך לגור עם אמוככל שעובר הזמן מתחזקת אצלי המחשבה לקום ולעזוב את הזוגיות הנ"להמכשול היחיד שמפריד ביני לבין הנושא הוא בתי הבכורה שתיקח את זה באופן קשה ביותר יחד עם בעיות נוספות שיש לה שהיא מטופלת בהן כרגעשאלתי , האם כדאי להמתין או פשוט לחתוך עניין ומה שיהיה יהיהתודה מראש על שיתוף הפעולהשירלי
ד"ר אורן חסון
לפרק או להרכיב מחדש?
⌄
שירלי יקרה,
לא קל לייעץ לך מה נכון לעשות במצבך. את כותבת שהוא טוען שאתם בזבזנים (שאני מניח שמדובר בך ובילדים), ולא חוסכים, ואומרת שבעצם הוא היחיד שמוציא הוצאות מיותרות. אני חושד שזה אולי לא כך, אלא ששניכם מרשים לעצמכם להוציא, את משום שהוא מרשה לעצמו, והוא משום שאת מרשה לעצמך, וכך שניכם מוציאים יותר, אפילו אם מעט יותר, ממה שהייתם מוציאים בהתנהלות תקינה, לו הייתם משתפים פעולה. אלא שאני לא יכול לדעת מה נכון ומה אינו נכון, ונותר לי רק לקבל את דברייך כפי שהם.מה שאני יכול להבין מתוך זה הוא שבן זוגך נלחץ בקלות, ואולי לכן מנסה להיתלות בפתרונות קלים כמו ההורים, ואולי לכן הופך להיות אגוצנטרי, מתוך לחץ, ואולי לא משום שהוא כך באמת. ואני חושד שאולי הוא גם נלחץ מכך שאת לא, וזה אחד הדברים שהכי מתסכלים אותו. אני מנחש שירלי, את מה שסביר מתוך הדינמיקה שאת מתארת. אם זה נכון, התוצאה היא תקשורת לקוייה, כי כל אחד מכם מתחפר בעמדתו. הוא נלחץ בשל העתיד הכלכלי הלא ברור, את נלחצת כי קשה לך להתמודד עם הלחץ שלו, וכי את נפגעת בקלות ממה שהוא אומר. מכאן, קל להתפרק.אתם כן צריכים ייעוץ שירלי. בין אם הניחוש שלי לגבי הדינמיקה שלכם נכון, ובין אם לאו. מה שבטוח הוא שהתקשורת ביניכם לא עובדת כראוי, ובעצם, כמעט שאינה עובדת כלל. את יכולה לנסות לבד קודם (ראיבתחתית הדף שבקישור הזהאת האפשרות של יעוץ לבד), אם הוא יסרב להגיע. אולי גם תסבירי לו שגירושים עולים יותר. וגם, שהילדים ניזוקים בכל מקרה של קונפליקט משמעותי בין ההורים, בין אם הוא בבית, ובין אם הוא בשני בתים נפרדים. אתם חייבים להם חיים רגועים יותר, ביחד או בנפרד.