חזרה לזוגיות לאחר פרידה?
רעיה
שיקום גירושין
⌄
לפני כ-2 שנים התגרשנו. יש לנו 2 ילדים בני 5ו-7. מעל חצי שנה הוא בקשר זוגי ואף מפגיש אותה עם ילדינו. (גרים יחד) לאחרונה החל "לחזר" אחרי ולרצות לחזור שוב. אומר שהקשר שלו זה סתם, ופה יש לו כלפי אהבה רבה וכן כלפי הילדים. אני בבלבול תהומי. מצד אחד זה אבא של ילדיי ובמידה מסויימת למרות הפגיעה הרבה יש לי עדיין רגשות כלפיו. (לא הצלחתי ליצור זוגיות מאז). אך איך אפשר לחיות עם מישהי ולרצות לחזור אלי? האם יש פה אמון בכלל? האם זו לא אמירה של אינטרס כלכלי? היו לנו מריבות רבות מאוד בעניינים כספיים . אינו מתמיד בעבודה יציבה וקבוצה ודבר זה השליך על יחס כבוד ואיכפתיות. איך אני אמורה להתייחס לזה? הרגש אומר אולי והשכל אומר ממש לא. מאוד זקוקה לעזרה זה מדיר שינה מעיני. תודה לכם.
ד"ר אורן חסון
שיקום גירושין או נישואים רעים מחדש?
⌄
רעיה יקרה,
את צריכה וחייבת להזכיר לעצמך את הסיבות שבגללן נפרדתם, וכן, אם הנסיבות השתנו, ואם יש סיכוי שהוא השתנה. במצבו, כפי שאת מתארת אותו, הוא אינו יציב, והרצון שלו שתחזרי אליו יכול לנבוע מעניינים של אגו, או, כפי שאמרת, אולי בשל צרכים כלכליים, והוא אולי ירגיש בטוח יותר במקום שבו הרגיש בטוח פעם. איתך. אולי כי זה היה הדבר הכי יציב שהיה לו.ההחלטה לא פשוטה. עשי את החשבון שלך, ובעיקר שאלי את עצמך מה הסיכוי שלאחר שתהיו ביחד, ושהוא ירגיש בנוח איתך, ובטוח איתך, יחזור לסורו.