חששות בקשר חדש: איך להתמודד?

תאריך פנייה: 13.09.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
נלי
מבולבלת
13.09.2012 • 11:34

היי, אני נורא מבולבלת.. אני נמצאת בזוגיות כבר חמישה חודשים בן זוגי בן אדם טוב, חם.. אבל היו לו כמה הערות מתחילת הקשר בנוגע למשקל שלי.. אני בחורה יפה מאוד אך עם עודף משקל.. בקשרים הקודמים שלי לא המשקל שלי לא היה ממש אישיו, אך איתו משום מה אני מרגישה שזה מפריע לו.. ששאלתי אותו בתחילת הקשר אם הוא נמשך אליי הוא אמר.."ב99 אחוז".. הייתה לו גם יציאה אחת שהוא לפעמים לא נמשך אליי ושהוא פוחד לא להמשך אליי בעתיד.. הוא גם פעם קרא לבגדים שלי סמרטוטים. אך ניסיתי להבליג.. לאחרונה הוא עבר לגור בעיר אחרת.. (לא משנה היכן) במרחק של שעה.. אגב, יש לציין שאנחנו גרים בערים נפרדות וניפגשים פעם-פעמיים בשבוע.. לאחרונה ניכנסתי להיסטוריה שלו באינטרנט.. וראיתי שכמעט כל יום הוא נכנס לפורנו.. ראיתי בחיפוש אחד "פיק אפ בר", וכרטיס באתר היכרויות של סקס.. ומה שהכי מלחיץ אותי שבנתון עיר הוא רשם את העיר שהוא נמצא בה כעת. הוא טען שזה כרטיס יישן.. ושהוא חשב שהוא עובר לגור שם לפני חצי שנה וזה קרה בכלל לפני שהכרנו.. אני מבולבלת.. וגם היו חיפושים של צ'אט.. אינני יודעת מה לעשות.. אני מבולבלת.. אני אוהבת אותו.. אך אני מפחדת..איך אוכל להאמין לו בעתיד? הוא אמר שהוא לא יחזור על זה.. אבל אני מפחדת להפגע....מה לעשות?!?!

ד"ר אורן חסון
תחילת קשר, על הפגיעות והקשיים
16.09.2012 • 15:48

נלי יקרה,
אי אפשר להתחיל קשר מבלי לחשוש להיפגע. זה חלק מהדיל. מעשים שהוא עושה או לא עושה, ועוצמת החששות/חרדות שלך משפיעים מאד על החשש הזה. אני חושב שאתם לא מדברים מספיק על הכל, ולפעמים זה הדבר הנכון, בהתחלה. הוא לדעתך הביע חששות באשר למשקל שלך ובאשר למשיכה אליך בעתיד, ואולי הוא מתכוון לזה שכאשר ה"הידלקות" הראשונה והלהט הראשונים יירדו, הוא יימשך פחות. עם זאת, אם הוא יתאהב בך, זה ישנה לו פחות. בכל מקרה, אני מבין ממך שאת נתפסת לאמירות שלו שמגבירות בך את חוסר הביטחון, גם כשהן אמירות נדירות. את זוכרת אותן, וטיבן של אמירות כאלו שזוכרים אותן. כרטיס ההכרויות גם הוא לא סימן טוב. האם את צריכה לתת משקל רב יותר לכל הסימנים החיוביים שהוא נותן לך? - אני לא יודע. קשה לי להעריך מבלי להכיר טוב יותר אותך ואותו. ככל שהפתיחות ביניכם תהיה רבה יותר, והפגיעות נמוכה יותר (כי פגיעות שלך, למשל, אולי גם מונעת ממנו להיות פתוח יותר), כך ההבנה ההדדית והמקום שלכם זה לצד זה יהיו ברורים יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083