קונפליקט השקפות עולם בזוגיות

תאריך פנייה: 25.01.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מבולבלת
פערים
25.01.2006 • 22:40

שלום
לך,זה מסובך: בן זוגי ואני ביחד שנה, טוב לנו ואנחנו אוהבים. אחד המאפיינים הבולטים של הקשר הוא התמודדות עם פערים. הפערים ביננו מתחילים בעובדה שאני דתיה והוא חילוני מאוד, האופי שלנו מאוד שונה, הוא שקט, מיזנטרופ משהו, מופנם, לא מדבר, לעיתים עילג ולא משתף ואני כמו הרבה נשים מהירה, חדה, מדברת , חברותית, לא אוהבת לבד, מתנסחת בקלות. זה יצר בעבר ועדיין יוצר הרבה קשיים בתקשורת כשאני מרגישה שאני כל הזמן מצפה שדברים ישתנו ועם הזמן הוא ידע איך לתקשר אתי באופן שאני ארגיש שיש לי עם מי לדבר, להתייעץ שמבין אותי אבל זה לא קורה. הרבה פעמים זה כל כך מתסכל וגורם לריבים, כעסים ואני מרגישה שאנחנו לא ממש מקבלים אחד את השני.לעניין הדת יש משקל חשוב שגם בו אני מרגישה שאנחנו לא מצליחים להגיע לקבלה אחד של השני, לי יש דברים מסוימים שמאוד חשובים לי שהוא לא מתחבר ולא מוכן לקבל בחיים שלו, בבית שלו אם יהיה לנו בעתיד. אני מאוד לא כפייתית ומאוד מאפשרת אבל הפער האידיאולוגי, הרוחני הוא קשה.בנוסף לזה, אני כבר מרגישה שהגיע הזמן לקבל החלטות משמעותיות, חתונה, וכו... אני מרגישה שהזמן עובר, הקשר נתקע, לא משתנה כשברקע ישנה בעיה רצינית נוספת, אני והוא לא גרים באותו מקוםאלא במרחק של שעה נסיעה והרבה מהקשר מתנהל עכשיו ממרחק שמאוד קשה לשנינו אתו.יש כאן אוסף של הרבה דברים בעייתיים וקשים, אני מרגישה ששנינו צריכים להפגין המון סבלנות בקשר ואני לא יודעת מה צופן לנו העתיד. הוא לא מרגיש שהוא מסוגל עכשיו, בזמן הזה לדעת מה יהיה, (במיוחד בלי מגורים יחד לפני החתונה) אני כבר מיציתי, כבר רוצה תשובות שהוא לא מסוגל לתת. הלחץ הזה מקשה על שנינו, המתח גואה, הרבה בכי תוך כדי מבחנים, סביבה לוחצת, הורים שמקשים מאוד.החלטנו ללכת ליעוץ זוגי. האם אתה מכיר מישהו מומלץ באזור ירושלים? בסביבה? ובנוסף, מהמעט שסיפרתי, (ויש עוד הרבה...) אולי יש לך משהו להאיר לי, לייעץ, לומר שיקל עלי קצת את כל הבלבול, תסכול.תודה רבה.

ד"ר אורן חסון
לא רוצים מספיק כדי לשנות השקפת עולם
26.01.2006 • 13:58

מבולבלת יקרה,
הקושי שלכם הוא קושי מהותי, כי הוא כרוך בהשקפת עולם, ושניכם לא רוצים זה את זו מספיק, כדי לוותר על השקפות עולם. גם אם גישרתם על חילוקי דעות רבים, עדיין נשארו כמה שאף אחד מכם אינו רואה את עצמו כמוותר עליהם.בנוסף, מנקודת השקפת עולמו, מגורים ביחד לפני החתונה נותנים מידע נוסף שאולי חשוב לו כדי לודא שטוב לו בקשר הזה, ומנקודת המבט שלך, הוא לא רוצה אותך מספיק עכשיו, כדי להחליט עכשיו. וגם זו נקודת מחלוקת.התוצאה היא שאתם באמת לא מקבלים זה את זו. אתם מקבלים דברים מסויימים, ובשלב זה חיים באשליות שאולי הצד השני יקבל גם את כל היתר, וזה לא קורה, ואולי גם לא יקרה. ואולי הגיע הזמן להסתכל למציאות בעיניים.יעוץ זוגי יכול לסייע לכם להחליט, לכאן או לכאן. אלא שאני לא יכול לסייע לכם באשר ליעוץ זוגי בירושלים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083