חיזורים ופלירט: מה עושים?
אלי
אני ואישתי
⌄
שלום
לךאני נשוי כ-16 שנים אני בן 39 אישתי בת 36 הקמנו בית יפה +2 ילדים מדהימים .היה טוב עד לפני כ חודשיםאישתי הייתה יוצאת פעם בשבוע עם חברות לרקוד וזה ממש לא הפריע לי למרות ששמעתי כי היא מתפזרת חופשי כלומר היא רוקדת עם גברים אחרים וכ"ו אך ללא מין ידוע ברור .לפני כחודשים היא הכירה חברה צעירים בני כ-25 והתחילה לצאת איתם עןד יום בשבוע לאחר תקופה קצרה מצאה את עצמה לפחות כ-4 פעמים בשבוע מחוץ לבית בערבים היא חוזרת בשעות מאוחרות מאוד .יש לציין כי אין פגיעה בטיפול בילדים או בעסק שלה כמו כן חיי הזוגיות שלנו טובים גם חיי המין שלנו .לאחר תקופה קצרה בשיחה שיגרתית אמרתי כי מפריע לי קצת כמות הבילווים שלה בתגובה היא אמרה כי אני חונק אותה וזה נורא מפריע להמאז חיינו ישתנו היא מחפשת את החופש והמסיבות כמו בת 20 .יש חוסר רצון לשתף אותי יחד איתה היא אומרת כי זה פרטי שלה ולא רוצה אותי שם .יש לציין כי יש לנו בילווים משותפים.התחלנו לדבר על גירושים ופרידה היא לא מסוגלת להמשיך לחיות כך שאני מגביל אותה כבר כחודש היא חושבת עם היא רוצה להמשיך את המערכת הזו .זה גורם למתחים רבים בבית והילדים כבר מרגישים את הכול (בני 9 ושש וחצי).השאלה היא:לזרום איתה ולא להגיב?לתת לה את החופש ואולי זה יעבור ?מה לעשות?
ד"ר אורן חסון
להיות צעירה שוב
⌄
אלי יקר,
עושה רושם שאשתך גילתה מחדש את עולם החיזורים והפלירטים, והתמכרה לו. לכן גם, כאשר אתה עומד בדרכה, היא מנפנפת אותך, כי הריגושים חשובים יותר. וברור שהיא רוקדת עם גברים אחרים, כי מן הסתם זה מה שקורה בריקודים. זה לא אומר בהכרח שהיא בוגדת בך, אבל זה אומר שהריגושים הללו חסרים לה, וגם התחושה של להיות צעירה שוב שהיא מקבלת שם. אתה אומר שפרט לכך חיי הזוגיות והמין שלכם לא נפגעו, וזה סימן טוב. אבל הבעיה שלך איתה היא שזוגתך יוצרת לעצמה אופציות להתאהבות. בין אם כבר עשתה זאת ובין אם לאו, זהו איום על חיי הזוגיות שלכם. לכן, אם היציאות שלה הן מוגזמות, אתה צריך להרגיש מאויים. אני ממליץ מאד על תהליך של יעוץ זוגי, גם אם תגיעו לעימות. מוטב אולי להקדים אותו.מצד שני, לשאלתך אם זה יעבור לה: אולי. מה יקרה לה בדרך, עד שזה יעבור לה, לא ברור. בהחלט גם יכול להיות שהיא תחזור הביתה מוכה וחבולה. השאלה מה לעשות, מאד תלויה בפתיחות שלך וביכולת שלך לקבל אותה על חולשותיה, כשהיא פורחת וכשהיא מוכה וחבולה רגשית, מבלי לשאול שאלות.