קונפליקט בזוגיות: צרכים מנוגדים

תאריך פנייה: 04.12.2013 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
מאיה
מיואשת
04.12.2013 • 01:02

שלום
ד״ר אורן
אני ובעלי נשואים מזה כשנתיים ויש לנו תינוק בן 3 חודשים.
אני רוצה לשאול שאלה.... האם זה בסדר שלבעלי לא אכפת שאנחנו לא הולכים לישון ביחד בדכ?
הןא כזה עסוק עם החיים שלו, עם הלימודים שלו ובדרכ נתקע מול המחשב בשעה שבעצם כבר צריך ללכת לישון.
מאז שהתחתנו תמיד יש לו תירוצים למה אנחנו לא ישנים ביחד..
לי זה מאוד קשה אבל לו פשוט אין את הצורך הזה של לישון ביחד. זה מבחינתו מיותר. אני חושבת שכן צריך לעשות מאמץ ולנסות לחשב שעה שנלך לישון ביחד אך זה יוצא שאני האשה המציקה.
מה לעשות?
האם לוותר ולהישאר מיואשת? האם זה נורמלי שלא אכפת לו? ושהוא לא צריך אותי לידו כשהוא הולך לישון?

ד"ר אורן חסון
דברים חשובים
06.12.2013 • 15:32

מאיה יקרה,
אני לא יודע מה זה "בסדר". ברור לי שעבורך זה לא בסדר, ושאת נפגעת מזה. אני מניח שגם הוא מבין את זה, ולו רק כי אמרת לו את זה יותר מפעם, אבל סביר להניח, במקביל, שיש לו גם צרכים משלו, שבגללם הוא יוצר לעצמו מאזנים משלו. מצד אחד זה הצורך שתהיי שמחה ומאושרת, ומצד שני - האילוצים והצרכים האחרים שלו. כנראה הוא מעריך שהצורך שלך שתלכו לישון ביחד הוא צורך לא מוצדק, ושאת יכולה להתגבר על זה לו רק תרצי, בעוד הצרכים האחרים שלו, המשימות שלו והלימודים שלו, ייפגעו יותר באופן יחסי, ושזה משהו שיהיה קשה יותר לשקם. הוא בעצם מבקש ממך את התרומה שלך למענו, בכך שתוותרי לו על זה, כי יש עליו לחצים ויש לו צרכים, שהיה רוצה שתוכלי לוותר למענם ולמענו עבורם.אלא שאת עסוקה בחרדות שלך, שרואות שהוא לא הולך לישון ביחד איתך ומתעוררות - אולי הוא לא אוהב אותי מספיק - והחרדות האלה מפריעות לך לראות את הצרכים הנוספים שלו. בתפיסה שלו, ייתכן אפילו שהוא אומר לעצמו שאת לא רק מכשילה אותו בדרך למלא את השאיפות שלו, אלא אולי אף מכשילה בכך את עצמך, כי הוא יהיה אדם פחות מוצלח ופחות מצליח, כבן זוג, כאדם וכמפרנס בעתיד.ועוד לא דיברתי על משהו אחר שבהחלט יכול להיות קיים ונורמלי לגמרי בין בני זוג, והוא העובדה שיכול להיות להם שעון ביולוגי שונה. וגם כאן: יש צרכים מנוגדים.סתיו, את מרגישה שהוא מנסה להימנע ממך, ושזה מעיד על כך שהוא לא בסדר, ושהוא אולי לא אוהב אותך מספיק. האם יכול להיות שזה לא זה, אלא שיש לו באמת סיבות אחרות לכך שהוא הולך לישון מאוחר יותר, שהן יכולות להיות חשובות גם כן? האם זו לא בעיקר האכזבה שלך שקשה לך להתמודד איתה? - בדקי היטב את הסימנים.ואולי, אם תדברו ביניכם, תוכלו גם למצוא דרך לספק צרכים של שניכם, כמו למשל, למצוא את הזמן שבו הוא ייקל עליך, וימצא בעצמו את הרצון להייטיב איתך. וחשבי ביתר הזמן על הרצון שלך להקל עליו, דרך מילוי צרכים ואילוצים שלו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מאיה
דברים חשובים
07.12.2013 • 22:29

תודה רבה על התשובה העמוקה.
זה לא שתמיד יש סיבה לכך שאנחנו לא ישנים ביחד. הוא פשוט לא חושב שצריך ללכת לישון ביחד. כשהוא לא היה לומד הוא פשוט היה יושב מול הטלוויזיה. אף פעם הוא לא שאל אותי:" את באה לישון״? כשהוא הולך לפני למיטה הוא פשוט אומר לילה טוב והולך. זה פשוט שובר אותי.
אני מרגישה בדידות אני זקוקה מאוד לחיבוק בלילה. ומאז שהתחתנתי אני ישנה לבד בלילות. למרות שכבר דיברנו על זה ולמרות שהוא רואה שאני מבואסת לא אכפת לו.
זה מוזר. כל הזוגות שאני מכירה הולכים לישון ביחד ואני בתוך זוגיות שזה לא קורה.
השאלה מה לעשות? לעשות עליו חרם? לאיים עליו? אני לא יכולה כל לילה ללכת לישון אם אני אתחשב בו ובצורך שלו לפתח את עצמו אני בעצם פוגעת בעצמי.

ד"ר אורן חסון
מיטה משותפת
09.12.2013 • 11:45

מאיה יקרה,
על האפשרות ליצור משהו זוגי בעניין הזה, כתבתי בפיסקה האחרונה שלי בתשובתי הקודמת. אלא שאני מבין שקשה לך לדבר איתו כדי ליצור דינמיקה אחרת. האם זה כך כי את רוצה שתלכו לישון ביחד כל לילה ולא מוכנה להתפשר? האם זה בגלל החרדות שלו שהוא לא רוצה "לתת לך אצבע" כדי שלא תקחי "את כל היד"? - אני לא יודע. ייתכן מאד שיש כאן גם משהו עמוק יותר ועקרוני יותר, שאולי מתבטא באופן הבולט ביותר במישור ההליכה לשינה, והוא מונע מכם לדבר זה עם זה בחופשיות, בצבעים. כרגע אתם אולי מדברים על הנושא הזה רק בשחור-לבן. וייתכן מאד שיש ביניכם נתק גם על רקע נוסף, והמלחמה שלכם על עניין השינה המשותפת יכולה להיות בשל הצורך שלו לשים לך גבולות בדברים שאולי הוא חושב שהם מיותרים בעיניו, שהם פינוק לדעתו, ושהוא חושב שתצטרכי להתמודד איתם בעצמך ולכן חשוב לו "לחנך אותך", והצורך שלך שהוא יוכיח לך את אהבתו דרך אוסף של מחוות קטנות של תשומת לב?חרמות ואיומים רק יחריפו את עמדתו, וירחיקו אותו מלהיות אמפתי ומבין. ברור לי שיש קצר תקשורתי ביניכם, וקשה לי לדעת כך היכן הוא. אתם צריכים אולי לעבור תהליך של ייעוץ זוגי לשיפור התקשורת וההבנה ביניכם, וזוגות רבים עוברים זאת בתחילת הדרך, לפעמים כשהם מרגישים שיש בעיות ממשיות קשות שהם מבינים שצריך להתגבר עליהן, ולפעמים כשיש רק אי הבנות קלות, ורוצים לשפר עוד יותר את ההבנה ההדדית והתקשורת הזוגית. ויש הרבה שאלות בעניין הזה שצריך לברר עוד, כמו למשל, מה עוד קורה ביניכם במיטה?האם הוא יילך איתך למיטה כאשר את מושכת אותו לשם לא כדי לישון, אלא כדי להתמזמז?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083