חוסר אמון בזוגיות: מה המקור?
סתיו
אמון
⌄
שלום,
אני בת 20, יצאתי מקשר של שלוש שנים לפני כשנה ואני כרגע לא בזוגיות.לטענתי, יש לי בעייה של אמון כלפיי גברים. גם כשאני יוצאת איתם אני תמיד חשדנית.. לא מצליחה לסמוך עליהם..אני כ"כ רוצה להיות אישה מפרגנת ולומר מכל הלב ובלי חשש " סע לאילת עם החברים שלך" או שיעשה דברים שהוא אוהב גם שהוא לא נמצא תחת השגחה שלי.הבעיה שקשה לי להאמין שבאמת יבוא מישהו שלא יבגוד, שלא יבוא מתוך כוונה רעה או מישהו שיהיה לו קל לשלוט ביצריו.מה אני יכולה לעשות? אני מרגישה שזה מכשול
ד"ר אורן חסון
ערך. הן כלפי עצמך, והן כלפי אחרים
⌄
סתיו יקרה,
את מכירה את עצמך הכי טוב. יחד עם זה, קחי בחשבון שלפעמים את עלולה לחשוש ממשהו, והמחשבה המטרידה הזו מעמיקה את המציאות יותר ממה שהיא באמת.ובכל זאת, בין אם מדובר במשהו שהוא ממשי וגדול, או ממשי וקטן, את מספרת על משהו ממשי, שקשה לך לבטוח בבן זוג. האם זה תמיד כך? האם זה תלוי בסימנים אחרים שאת מקבלת ממנו? - קשה לי לדעת. האמירה שלך שקשה לך להאמין שתמצאי גבר שאינו בוגד, אומרת שהתלות בסימנים אינה כל כך גדולה, ושזה קורה לך כנראה גם עם סימנים מעטים של אי ודעות, ואולי אפילו למרות סימנים רבים של אהבה מהצד השני. לפעמים זה קורה דווקא אז, בעצם, בגלל החשש הרב יותר להפסיד משהו טוב. אבל יכול להיות שחוסר הביטחון שלך בכלל אינו קשור לגברים, סתיו. ייתכן גם שהוא קשור אליך, ולחוסר האמון שלך בעצמך, ובכך שבזכותך את, בזכות היותך אדם טוב, אשה מושכת, ובזכות היכולות שלך - גברים ירצו בך, לא ירצו לסכן את הקשר איתך, ולא ירצו לפגוע בך. האם המכשול, לכן, הוא חוסר הביטחון שלך בגברים, או חוסר הביטחון שלך בעצמך?עכלי את העניין הזה זמן מה, סתיו. אם תרגישי שהדגם הזה של חוסר הביטחון הוא עקבי, וממשיך להתקיים, וכשתחשבי שאת מוכנה, חשבי אולי על טיפול אישי, שלך, כדי לחזק את האמון שלך בבני אדם מחד, ואולי יותר אפילו, את האמון שלך בעצמך ובכך שאת אדם "שווה", בעל ערך הן כלפי עצמך והן כלפי אחרים.