קונפליקט בזוגיות: פער בהתפתחות
שירן
מבולבלת וזקוקה לעזרה
⌄
שלום,
אני בת 26 ונמצאת בזוגיות חמש שנים עם בחור בגילי. עדיין גרים כל אחד אצל הוריו. אני מאוד אוהבת את בן זוגי והוא אותי, אנחנו קשובים אחד לשני ולעיתים רבים אך מצליחים למצוא פתרונות ולהשלים. מאז ומתמיד היינו בשלבים שונים בחיים. כשהכרנו אני כבר השתחררתי מהצבא והוא היה רק בתחילת הצבא, ועכשיו אני כבר לאחר תואר ובעבודה מסודרת והוא נמצא בעבודה זמנית ומתחיל השנה למוד לתואר ארוך.למרות השלבים השונים הדבר מעולם לא הפריע לנו ותמיד הסתדרנו עם כך. לאחרונה אני חשה קושי רב עם חבר שלי. אני מרגישה בשלה להתקדם לשלב הבא ולעבור למגורים משותפים ואף להינשא אך הוא מצידו נרתע מכך. בעבר דיברנו על עתיד משותף ומעבר דירה ואמר שרואה איתי חיים משותפים ושאני האדם הכי קרוב אליו. לאחרונה חזר מטיול בחו"ל ושיתף אותישמרגיש מבולבל לא בשל, לא חווה מספיק בחייו (גם מבחינה מינית) ואינו יודע האם רואה איתי עתיד משותף. מאוד נפגעתי ממנו אך אני מבינה את הבלבול שלו והלחץ שלו להתחייב (מבחינתו אם אנחנו עוברים לגור ביחד אז זה המשך לנישואים ועתיד משותף). אמרתי לו שאני מבינה אותו אבל הייתי שמחה שיחשוב עם עצמו מה הוא רוצה ויחזיר לי תשובה. בנתיים עדיין בזוגיות אך מרגישה מרוחקות ממנו וכל כמה ימים מעלה שוב את הנושא ובעקבות כך רבים. מבחינתי אם לא רואה איתי עתיד משותף ונישואים לאחר חמש שנים אז מעדיפה להיפרד (למרות הקושי והאהבה העצומה שלי אליו). מה אתה ממליץ? קשה לי גם להיות במקום שבו בן הזוג שלי לא שלם במאה אחוז עם הזוגיות שלנו.
ד"ר אורן חסון
פער בהתפתחות
⌄
שירן יקרה,
נדמה לי שהוא אכן אומר לך, גם אם לא באופן לגמרי מפורש, שהוא עוד לא מוכן למחוייבות. אני מבין מדברייך שהוא אולי צעיר ממך בשנה או בשנתיים, בודאי "צעיר" ממך בשלב ההתפתחות של הקריירה ולימודים. הוא אומר לך, די במפורש, שהוא היה רוצה עוד התנסויות, והוא אומר לך, די במפורש, שהוא רוצה קריירה ולימודים. את, בשלב החיים שבו את נמצאת, היית רוצה אותו חמש שנים קדימה, אלא שזה לא המצב. זה הקונפליקט ביניכם. את יודעת שהוא לא שלם במאה אחוזים עם הזוגיות שלכם, ואולי עוד פחות עם המחוייבות שלו לזוגיות אחת כבר עכשיו, ובודאי עוד פחות עם הקצב שלך ברצון להגיע לשלבים הבאים של הזוגיות.את נמצאת במקום אחר. את אומרת שאם הוא לא רואה איתך עתיד משותף, ובקצב שהוא קרוב לקצב שאת רוצה, את מעדיפה להיפרד. אבל בעצם את לא רוצה. וכאן הקונפליקט שלך - כי אף אחד לא יוכל להבטיח לך, בודאי מבלי להכיר אותך ואותו, אם תישארו ביחד בעוד 4 שנים, כשהוא יהיה יותר מוכן.