התמודדות עם צרכים זוגיים שונים
שרית
לכעוס או לא, ולמה בעצם?
⌄
שלום,
אשמח אם תוכל לייעץ לי בסוגייה הבאה: אני בת 22 ויש לי חבר בן 26 ואני חברים שנה וחצי. יש לנו זוגיות טובה והכל בסדר, אבל לעיתים דיי קרובות אני מוצאת את עצמי כועסת עליו בעניינים כמו לדוגמה: דיברתי איתו בטלפון והוא אמר לי שהוא אצל חבר והוא בדיוק מתארגן לצאת ממנו, ובפועל כשהתקשרתי שעתיים אחרי זה הוא אמר לי שהוא עדיין אצל החבר. כלומר מלא פעמים הוא אומר לי משהו אחד ויוצא שקרה משהו אחר בסוף (הדברים האלה קורים רק כשאנחנו מדברים בטלפון כלומר כשאני לא נמצאת איתו).זה לא שאני מפקפקת בו, להיפך אני בוטחת בו ויודעת שהוא אוהב אותי מאוד אבל בכל זאת אני תמיד מרגישה את הכעס הזה. האם יש לזה בסיס מוצדק לדעתך?
ד"ר אורן חסון
להגדיר ציפיות ולקבל צרכים
⌄
שרית יקרה,
את כועסת, כי את רואה, ובמידה רבה של צדק, את העובדה שהוא אומר לך שהוא מגיע, ומתמהמה, כאמירה לא ישירה שיש לו דברים חשובים יותר מאשר הרצון להיות איתך, ומאשר הצורך לעמוד במילה שלו מולך. וזה כנראה נכון, אלא שכנראה קיים ביניכם פער בצרכים הזוגיים שלכם. כלומר, בשבילו הזוגיות איתך היא חלק מהחיים, ואפילו חלק חשוב מהחיים, ובשבילך החלק הזה חשוב עוד יותר. אולי כי לך יש פחות עניינים שמושכים אותך שהם מחוץ לזוגיות, ואולי גם כי את מודדת, בעזרת העמידה שלו בדבריו מולך, את מידת האהבה שלו אליך. וההבדל הזה ביניכם, שהוא הבדל אישי בצרכים האישיים שלכם, יוצר ביניכם פער. כדי לגשר עליו, את צריכה להבין שזה לא אישי נגדך, ולעשות מאמץ ולהיפגע פחות, ואת צריכה לדבר איתו, בנחת, ובהזדמנות שבה לא תריבו, אלא כאשר הכל בסדר, ולומר לו שדברים מסוג זה פוגעים בך. והפתרון יכול להיות פתרון טכני של פשרה:כאשר אתם מדברים, שיהיה גלוי יותר, ושאת תהיי מוכנה לקבל את זה שהוא יגיד לך שהוא רוצה להשאר עוד קצת, מבלי להגיד להתחייב לך על מתי הוא חוזר. קבלי את זה שהוא אומר לך: "זה יקח לי עוד קצת זמן, ואני לא יודע מתי. כשאסיים, אבוא." במקום "אני תכף חוזר". וגם, שיתחייב, מייד לאחר שסיים את הכל, והוא בחוץ ובדרך אלייךשיצלצל ויגיד: "זהו, יצאתי, אני בדרך." ואם יש משהו דחוף, שבגללו את רוצה אותו מוקדם יותר, תגידי לו, והוא יצטרך לקחת את זה בחשבון בהחלטות שלו. אם האחריות תהיה שלו, ייתכן שהוא גם יתנהג באופן אחראי יותר.
שרית
להגדיר ציפיות ולקבל צרכים
⌄
אני חושבת שההגדרה שלך לצרכים האישיים שלי ושל חברי בקשר נאמרו ממש ממש במדוייק על ידך, לא יכולתי לנסח זאת אחרת...אני מאוד מודה לך על התשובה,שרית.