קו האש בין הורים: עצות ליסמין
יסמין
קשר עם אבא
⌄
אני יודעת שמדברים פה על נושא אחר אבל לא ידעתי איפה לכתוב ואני צריכה עזרה: אני ילדה בת 12 הורי לא נישאו מעולם נולדתי לאחר קשר קצר, אני גרה עם אימי אשר דואגת לי ועושה הכל למעני ולמרות המצב הכלכלי הקשה והמצב הבריאותי שלה עושה כל שביכולתה לתת לי ולתת, הבעיה שלי עם אבי, הוא לא בקשר רצוף איתי והוא מנתק את הקשר שבא לו הוא אומר שהבעיה זה בגלל שאמא מבקשת כסף בפעם האחרונה הוא ניתק את הקשר וזה קשה לי בגלל שיש לי בת מצוה והייתי רוצה שהוא יבוא אך אני פגועה מזה שלא מראה רצון לעזור בכסף ולתת יחס(למרות שחי לבד ועובד בעבודה מכניסה) הייתי רוצה לשמוע דעתך שמצד אחד אני מפחדת ליצור קשר איתו כדי לא להיפגע שוב או להתנתק אבל להישאר פגועה וגם חסר לי הקשר איתו.תודה אם תתיחס
ד"ר אורן חסון
בקו האש בין אמא לאבא
⌄
יסמין יקרה,
את נשמעת וכותבת כילדה מאד בוגרת, ולא ברור לי מי כתב, את או אמך, אבל אתייחס למכתב הזה כאילו שאת, הילדה בת ה-12 היא הכותבת, כי המסקנה היא אותה המסקנה. נכנסת, יסמין, בטעות, לקו האש שבין אמא שלך לאבא שלך, ולכן את נפגעת. ככל הנראה לא משום שאבא שלך לא רוצה בך, אלא משום שהוא חושש שאת מוסתת על-ידי אמא שלך, ושאמא שלך מנסה "לנצח" אותו בעזרתך. לכן, את צריכה קצת לצאת מהמשחק הזה, אם את יכולה.את אומרת שאת נפגעת מכך שאבא שלך לא תורם לך את תרומתו בכסף. הכסף הוא צד אחד של היחסים ביניכם. אבל את רוצה את הקשר איתו, וזהו הצד השני, והחשוב יותר לדעתי. ברגע שאת מזכירה או חושבת כסף לידו, הוא מיד רואה את אמא שלך, וחושב שהיא מסיתה אותך, בין אם זה נכון ובין אם לאו. יש ביניהם סכסוך כואב, וגאווה פגועה, והכסף הוא הדבר היחיד שעליו הם יכולים לריב עכשיו. הכסף ואת. לכן, השתדלי להוציא את הכסף מהקשר שבינך לבין אבא שלך. אם אמא שלך אומרת לך, כשאת רוצה משהו, שתדברי עם אבא שלך, תגידי לה שאת לא רוצה לדבר איתו על כסף, ותבקשי ממנה לעשות את זה בעצמה, כי את לא רוצה לריב איתו. וגם אם תפסידי "דברים", יש סיכוי שתצליחי להרוויח כך את אבא שלך. צרי קשר עם אבא שלך, תגידי לו שאת לא רוצה יותר לדבר איתו על כסף, ושכל העניין הזה, של כסף, יהיה רק בינו לבין אמך. אם ירצה לתת לך משהו, זה יבוא רק ממנו, ולא ממך. כל מה שאת רוצה, זה להיות איתו, מדי פעם, לדבר איתו בטלפון, לספר לו מה קורה לך ולדעת מה קורה לו, ולשמור איתו על קשר.יכול להיות שתפסידי מזה את התרומה שלו לבת-מצווה שלך, יסמין, כי זה כבר מאוחר מדי, אבל אולי תצליחי למצוא לך מחדש את אבא שלך. וזה חשוב הרבה יותר.
יסמין
תודה שהתייחסת
⌄
את המכתב כתבתי בעזרתה של חברה גדולה ממני שרק לה אני מספרת את ריגשותי האמיתיים, ואני מודה לך שהתייחסת למכתב.לאמא אני אומרת שלא איכפת לי שהוא לא בסביבה כדי לא לתת לה הרגשה שהיא לא מתאמצת מספיק, אבל בתוך תוכי אני חסרה, כשאני רואה את הסובבים אותי שיש להם גם אבא.בעצם כשחשבתי לעומק אין לי את מס' הטלפון שלו וגם הוא אדם שנעלם כל הזמן אף אחד לא יודע איפה הוא.משום ככה חשבתי לעצמי אולי לותר עליו כמו שהוא ויתר עלי אולי מתוך ככה תבוא ההשלמה והריפוי.אני לא מעוניינת בכסף שלו אני מעוניינת באהבה שלו וברצון שלו לקשר אבל הכסף הינו ביטוי לאהבה וגם שהיחס חסר אז זה עוד יותר בא לידי ביטוי במיוחד לנוכח מצוקתנו הכלכלית.בכל מקרה אני שוב מודה לך על עזרתך.