שאלות מקדימות
מגי
היריון
⌄
אני היתי רוצה לדעת באיזה שלב יש הכי הרבה סיכויים להיכנס להיריון (בזמן המחזור ליפני או אחרי)תודה
ד"ר אורן חסון
שאלות מקדימות
⌄
מגי יקרה,
לפני תשובה, הייתי רוצה לדעת בת כמה את, ואם את שואלת את זה כדי לדעת איך להכנס להריון, איך לא להכנס להריון או אם יש סיכוי שכבר נכנסת להריון?
מגי
שאלות מקדימות
⌄
אני בת 17, אני פשות סקרנית לדעת על זה. אין סיכוי שאני בהיריון ואני גם לא רוצה פשוט הרבה חברות שלי שואלות בקשר לדברים כאלה ומבקשים אצה וגם כן מעניין לדעת לעתיד
ד"ר אורן חסון
לא בשלות עדיין
⌄
מגי יקרה,
את בת 17, ואת וחברותייך בשלות לתשוקה וליחסי מין, אבל רחוקות מלקחת על עצמכן את האחריות הקשורה ביחסי מין. השאלות שלך ושל חברותייך הן שאלות בסיסיות, המעידות על כך שאתן לא יודעות דבר וחצי דבר על כל מה שכרוך ביחסי מין. אין לכן מושג על הסיכונים שיש בזה, ואתן לא יודעות דבר על המחזור הנשי. אם אתן רוצות לקחת על עצמכן את הזכות להיות נשים, ולהיות מיניות, אתן חייבות ללמוד לקחת גם את האחריות, שזה אומר קודם כל ללמוד את הנושא. חפשו חומר מסודר בספרים, חפשו חומר מסודר באנציקלופדיות, וחפשו חומר מסודר בספרי לימוד ובאינטרנט. לא שאלות שטחיות שיתנו לכן רק כמה חתיכות של פאזל, שישאירו אתכן ללא ידע, וללא הבנה. מותר לכן לקיים יחסי מין בגיל הזה, אבל אתן חייבות להבין שזו גם אחריות גדולה, לפני שתתחילו (הן בגלל סיכונים של כניסה להריון לא רצוי, והן בגלל שפע של מחלות מין אפשריות).