קביעה של פסיכולוג: האם לסמוך עליה?

תאריך פנייה: 03.09.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
יורם
תחילת תהליך גירושין
03.09.2006 • 20:29

שלום
לך ד"ר חסוןהיום קבלתי יעוץ סופי מפסיכולוג זוגי על שאני צריך להתגרש .כיום אני חיי בבית ורוצה לדעת את השלבים הראשוניים ביותר כיצד להתחיל את התהליך,האם לפנות לעו"ד? האם קודם לדבר עם האישה ?( לא היתה ניכחת בפגישה זו)האם להודיע לילדים? מתי?מה עושים?אודה על תשובתך המיידיתיורם

ד"ר אורן חסון
קביעה של פסיכולוג
04.09.2006 • 01:53

יורם יקר,
מוזרה בעיני הקביעה מהפסיכולוג שאתהצריךלהתגרש. עוד מוזרה בעיני הקביעה הזו, שנאמרה בנוכחותך בלבד, כאילו אתה הוא הלקוח שלו, ולא הזוג (שניכם). זה נראה לי לא טוב ולא ראוי. ועוד מוזר בעיני גם שאתה מוכן להסתמך על הקביעה הזו. למסקנה כזו חשובה, שתהיה לה השפעה מכריעה על חייך ועל חיי אנשים אחרים, אתה צריך להגיע בעצמך, ולא לסמוך על קביעה של אדם אחר, גם אם הוא מכיר אותך היטב. הפסיכולוג יכול וצריך אולי להנחות אותך בקווי החשיבה שלך, אבל לאלקבועבשבילך.אבל אם זו החלטה שלך, אתה צריך לדבר איתה. אם לדבר עם עורך דין קודם או לא, זה עניין שלך. הרצוי הוא לדבר עם עורך דין שיוכל לדאוג לשלום הילדים, ולא להרוויח ממלחמות ביניכם (אם אתה צריך שם, אנא פנה אלי בדואר אלקטרוני). ולאחר שתגיע להבנות עם בת זוגך, אם זה אפשרי (איני יודע), כדאי שתפנו לפסיכולוג של ילדים, כדי שידריכו אתכם בהמשך הדרך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083