צרכים שונים בזוגיות

תאריך פנייה: 01.10.2011 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
טל
יחס פוגע
01.10.2011 • 10:52

שלום
קוראים לי טל אני בת 20 (בצבא) חבר שלי בן 22 (בצבא) ואנחנו כמעט שנה ביחד. הוא קשר ראשון שלי לתקופה כזאת ארוכה.היחסים שלנו כשאנחנו אחד עם השני הם נפלאים היציאות שלו בצבא זה שבוע בבית שבוע בבסיס ושלי חמשושים.לחבר שלי יש המון חברים מהצבא מהבית וכו ונורא חשוב לו לשמור על קשר איתם אבל מאז שאנחנו ביחד יוצא לו פחות לראות אותם (לפחות פעמיים בשבוע) לי לעומת זאת יש ממש קצת חברות וגם בגלל הצבא נורא קשה להיפגש כל הזמן ובגלל זה יוצא לי להיות עם חבר שלי יותר.כשחבר שלי בצבא הוא נורא עסוק מהבוקר מוקדם ועד מאוחר מעוד בלילה ולכן רק בלילה הוא מתקשר, גם כשהוא בבית הוא עובד מאוד קשה מהבוקר עד הערב ולפעמים יוצא עם חברים וגם אז הוא מתקשר מאוחר ולשיחה קצרה מאוד!!לי לא יוצא להיות איתו הרבה ביחד בגלל שהיציאות שלנו בצבא שונות ונורא קשה לי עם זה כי לפני חודש הייתי חודשיים בגמלים עקב בעיה בריאותית ויצא לי להיות איתו הרבה זמן ביחד וכשחזרתי לבסיס היה ועדין נורא קשה לי לחזור אני בסוג של דאון במצב רוח אוכלת פחות ובוכה כמעט כל יום.וכשחבר שלי מתקשר אני מצפה לקבל קצת תמיכה או לפחות שישמע קצת איך עבר עלי היום אבל ממקום זה אני מקבלת ממנו תגובות כמו "בכיינית" , "תיהיא חזקה" ולא תגובות שאמורות לתמוך בי ולעודד אותי. השיחה מסתיימת בזה שהוא אומר שהוא הולך לשבת עם חברים ומהרגע הזה הוא מנסה להיפטר ממני אז סימתי לדבר ואמרתי לו בי, אחרי כמה דקות שלחתי לו הודע שאני לו מרגישה שהוא תומך בי מספיק וביקשתי שיתקשר אלי שוב כדי לדבר איתי הוא שלח לי הודעה בעצבים " קיצר מה את רוצה?"סיטואציה אחרת כשהוא בבית יוצא עם חברים ושוב פעם שיחה מאוחר בלילה והוא תמיד מתקשר שהוא כבר בדרך לחברים או לפני שהוא נכנס למועדון וגם עם אני נורא רוצה להגיד לו משהו זה חייב להיות קצר כי מאוד חשוב לו לא לייבש את חברים שלו ואומר שהוא יתקשר מאוחר יותר וכל פעם דוחה אותי למאוחר יותר ועם אני מתקשרת אז הוא מתעצבן עלי ומתחיל לקלל לנתק ולסנן.אני מרגישה שהוא מדבר איתי כדי לצאת מידי חובה לפעמים. אני משקיע כל כך הרבה בקשר הזה ונורא חשוב לי לשמור עליו כי אני אוהבת את חבר שלי אבל לפעמים ניראה שזה לא הדדי.מה לעשות? תודה

ד"ר אורן חסון
צרכים שונים
03.10.2011 • 12:13

טל יקרה,
המצב הוא שיש לכם אילוץ זמן מאד מגביל, ושיש לו צרכים אחרים שאינם רק זוגיות ואת. למרבה הצער, זה המצב, ולמרבה הצער הוא גם נזקק מאד ליחסים האחרים שלו עם חבריו. לא ברור לי מדוע את לא איתו, אבל אני מתאר לעצמי נסיבות שבהן זה יכול לקרות. אבל אני כן רואה שחשוב לו שהחיים שלו יהיו טובים, ואת היא חלק מהכיף שלו כל עוד את כייפית בשבילו. אתם במקום אחר עדיין, כשאת רואה את העתיד והזוגיות המשותפת כדבר דומיננטי, והוא לוקח את זה כדבר מובן מאליו, ופשוט רוצה ליהנות במעט הזמן שיש לו ליהנות, ובכל דרך שהיא, ואת רק דרך אחת מתוך האמצעים האחרים שיש לו ליהנות מהם, ולהרגיש מחובר אליהם רגשית וחברתית. ונראה לי שבמצב הנוכחי, הדרך היחידה שבה תוכלי להפיק ממנו יותר זמן, היא אם וכאשר יהיה לו יותר כיף איתך, בלי לחצים ובלי פקפוקים שלך, ובלי הצטדקויות שלו. כרגע, בתנאים שלו, זה מה שהוא צריך. האם את מסוגלת להניח את הלחצים שלך מאחור ולהיות בשבילו באופן שהוא צריך? – זה משהו שאת צריכה לשאול את עצמך. סביר שאם תצליחי, גם תקבלי ממנו יותר – אבל אני לא בטוח אם זה יהיה לך מספיק. בדקי את עצמך לא רק לפי הצרכים שלך, אלא גם לפי הצרכים שלו, ומתוך הבנה שהוא רואה דברים אחרת ממך, ואולי גם אחרת מכפי שיראה אותם בעוד כמה שנים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
טל
צרכים שונים
03.10.2011 • 16:28

תודה רבה ד"ר :)