צרכים רגשיים ונישואים: מה עושים?
לולה
התלבטות קשה
⌄
לד"ר אורן שלום רב אני חושבת שהפורם הזה פשוט כמו עזרה ראשונה אצל רופא שיניים במצבי כאב קראתי חלק והפנמתי אך ההיתי שמחה אם תוכל לייעץ גם לי אישית לגבי מה שקורה לי אני בת 32 +1עם בעלי כ13 שניים בעלי הוא הראשון שלי ולא התנסתי עם אף גבר אחר מבחינה מינית לאורך כל נישואי אני מרגישה החמצה וסקרנות איך זה להיות עם מישהו אחר אני כל הזמן מפנטזת כאשר אני רואה מישהו שמוצא חן בעיני אך אף פעם לא מעיזה להביא את זה לידי ביטוי למרות שהיו ליהרבה הזדמניות הרבה זמן אני מרגישה שהתשוקה ירדה ואין יותר ריגושים אני מאוד מעריכה את בעלי הוא אדם טוב אבא טוב וסובל את כל השיגעונות שלי אני רואה אותו כבעלי לכל החיים אך לא יודעת מה לעשןת לגבי התשוקה ולגבי הפנטזיה להיות עם גבר אחר כרגע אני נמצאת במצב מצוקה מכיוון שנקלעתי לסיטואציה מאוד קשה לי יש לי אפשרות להתנסות עם בחור רווק שמאוד עושה לי את זה ואני מרגישה שנידלקתי עליו אך אני לא ילדה ומכירה את המציאות מה אני עושה אני מאוד מתוסכלת ולא רגועה אניי יודעת שאני מסכנת הרבה ולא חושבת שאוכל לשכב בלי לפתח רגשות אך כואב לי מאוד שאני לא יכולה ללכת עם רצונותי ותשוקותי שרודפים אותי מפעם לפעם וממשיכה לחיות כך עם תיסכול שכל פעם אני מוותרת וממשיכה הלאה כמה אני יכולה לעצור את עצמי זה מאוד קשה האם ברגע שאני מרגישה כך אז זה אומר שאני סתם מושכת את חיי הנישואים שלי עד שבסוף אבגוד האם אפשר להפסיק את מה שקורה לי אחת לתמיד אם אתנסה עם מישהו אחר או שזה ירדוף אותי כל הזמן מה אני עושה האם יש טיפול לכך איך עושים זאת טיפול אישי או זוגי דרך אגב בעלי יודע מהפנטזיה שלי זקוקה לעזרה מידית תודה תודה אשמח לתשובה בפורם לא למייל
ד"ר אורן חסון
צרכים רציונליים ורגשיים
⌄
לולה יקרה,
את נמצאת במצב שבו יש לך צרכים מנוגדים, שאחד מהם הוא מאד רציונלי, אבל גם רגשי (את אוהבת אותו, ואת הבסיס המשפחתי שהוא בנה איתך על כל הצרכים הרגשיים המלווים תחושה של בית), והשני מאד רגשי (חיפוש אחר ריגושים, ותחושת ההתאהבות מחדש), שאת נקלעת אליו עם תחושה כמעט אובססיבית.טיפול אישי חשוב משלושה טעמים: האחד, כדי להבין מה חסר לך, השני, כדי להבין מהבאמתחסר לך, והשלישי, כדי לעזור לך להגיע להחלטות שתהיי שלמה איתן. כשזהו צורך רגשי בסיסי שלך, כפי שזה כרגע, נוצרת לך בעיה ממשית. יש לי חשד שאת גם חושבת בימים אלה גם על עוד ילד. במצבך (לאחר נישואים ארוכים, מוקדמים, וללא התנסויות אחרות), יכול להיות שזהו טריגר שגורם למה שאת מרגישה עכשיו.
לולה
צרכים רציונליים ורגשיים
⌄
לד"ר אורן אתה פשוט עושה עבודת קודש נכון מאוד לגבי כל מה שאמרתה אני כרגע בהתלבטות לגבי האם להביא עוד ילד עם בן זוגי והמחשבות שמתרוצצות לי אני לא כל כך רוצה ומפחדת מכיוון שלאחר ההריון הראשון עברתי משבר מאוד גדול בזוגיות שלי נפגעתי ממשהו שגילתי על בעלי שלפני כן היה מבחינתי הבעל המושלם אך לא כך התברר ואז נוצר ריחוק וסלידה והתשוקה עוד יותר ירדה שעם הזמן העינין נשכח וקצת ניסלח אך נישארה איזה צלקת שאני נושאת אותה עד היום ומאז הפנטזיה שהיתה קיימת לפני נהיתה יותר חזקה וכל הזמן אני שמה לב שאני מחפשת תשומת לב גברית ושגברים יחמיאו לי הפחד מעוד ילד שיקשור אותי לבעלי יותר אני מרגישה היום יותר משוחררת אוהבת את עצמי נראת טוב חיצוני לעומת איך שנראתי לאחר לידה ואני מריגשה שחזרתי לתקופת הנעורים וגברים מתחילים איתי וזה מאוד מפרגן לי ונות ון לי הרגשה טובה ומה לעשות שלפעמים יש כאלה שמוצאים חן בעיני כדוגמת האחרון שמתי לב שכל הזמן אני נמשכת בעיקר לחיצונית ז"אגברים חסונים זו תמיד היתה הפנטזיה שלי ואני מרגישה עכשיו שאם אני יביא ילד אז לא אוכל יותר בחיים להגשים את מהווי ליבי ואז אצטרך להישאר במערכת יחסים לא סגורה הסיבה שאני נשארת עם בעלי היא מכיוון שהוא בסה"כ בעל טוב כלכלית מאוד נוח לי הוא אוהב אותי וגם אני מרגישה משהו כלפיו אני לא יודעת אם זו תלות מכיוון שאין לי עבודה ואני יודעת שלא אסתדר בתור גרושה הוא כבר רגיל אלי ולשיגעונות שלי וגם אני התרגלתי וקיבלתי אותו עם הפגם שבו איך אומרים "החרא המוכר הכי טוב" אז מה אפשר לעשות כדי לנסות להציל את המצב המורכב הזה האם התשוקה תוכל לחזור אני יודעת שאין בחוץ כלום מפי חברות רווקות ובעלי בס"הכ בעל טוב אז איך נשארים במערכת ומוצאים את ה גוקים מהראש והכי חשוב ל החזיר את התשוקה אשמח לתשובה תודה והמון אהבה על העזרה שלך
ד"ר אורן חסון
להגיע ליעוץ
⌄
לולה יקרה,
את רק מחזקת את דעתי. מוטב שתגיעו ליעוץ זוגי, שחלקו כרוך במפגשים בנפרד.