צרכים מיניים במסגרת שמרנית

תאריך פנייה: 26.03.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אליהו
כמעט שנה ללא יחסים
26.03.2014 • 02:42

שלום
ד "ר חסון.
אני בן 26, נשוי מזה כארבע שנים.
לפני כשנה וחצי, זוגתי תפסה אותי "על חם", צופה בתמונות אסורות.
היינו אז במשבר משמעותי מאוד,
שאפשר לומר שהתגברנו עליו, אולם כמובן שנשארה לאשתי צלקת רצינית. אשתי מבית דתי, ומעידה על עצמה עוד מתחילת הקשר, שתמיד חששה מזה שבעלה או ילדיה יצפו בתכנים אסורים וכד’. מן הסתם ברגע שתפסה את בעלה, הופך הסיפור לבעל משקל רב עוד יותר אם לא המקסימלי. לאחר מספר חודשים נכנסה להריון, ולנו ילד מקסים בן חצי שנ.ה החל מחודשיים לפני הלידה ועד היום, שכבנו פעם אחת בלבד. זה התחיל בטענות עייפות וכדומה, ואתמול פשוט אמרתי לה שזה כבר הופך בעייתי וזו מדרגה סופר קריטית לזוגיות ולקשר. היא מבינה את זה, ואף הציעה את עצמה שתלך לטיפול. לדבריה, הטראומה מזה שאולי "יש לי בנות אחרות בראש" ואולי אפילו חושב עליהן בעת קיום יחסים, הם שמביאים אותה למצב הזה.
נכון להיום אנחנו צעירים, ומעבר לתקופה המתסכלת הזו ולחסרון שזה עושה לזוגיות, אני חושש כמובן מאוד מהעתיד הן בפן האישי-פיזי, והן בהיבט הזוגי. חשוב לציין שבכנות, אינני בעל לוחץ כלל בהקשר של קיום יחסים.
תודה מראש, אליהו.

ד"ר אורן חסון
מיניות במסגרת שמרנית
26.03.2014 • 14:16

אליהו יקר,
אתה אנושי. שניכם גדלתם במסגרת שמרנית מאד, ולפעמים כזו שמקשה לקבל את הצרכים המיניים הביולוגיים שלנו. הם קיימים. הביולוגיה שלך היא כזו שאחת לכמה ימים אתה צריך, ביולוגית, לחדש את הזרע שלך. זה קורה ביחסי מין, באוננות או בקרי לילה, אבל זה קורה. ואם חולף זמן מאז הפעם האחרונה, עולות מחשבות מיניות שמאפשרות לזה לקרות. כך הביולוגיה שלנו עובדת. אני מעריך שאתה מבין קצת טוב יותר מאשתך את הביולוגיה שלך ואת הצרכים שלך, גם אם אולי אתה לא תמיד משלים איתם. יתכן מאד שכדאי באמת שתלכו לטיפול משותף, מיני, כדי לדבר על זה. כדי להבין את הסטנדרטים, וכדי להבין שלא כל דבר צריך להפחיד, וכדי ליצור פתיחות קצת יותר משמעותית ביניכם שתקל עליכם לקבל זה את זה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083