ביקור ופרידה
נתי
איך אומרים לבת זוג משהו שעלול לפגוע
⌄
אני נמצא במערכת יחסים של שנה אך ב5 חודשים האחרונים ברילוקיישן באוסטרליה. עקב כך לא ראיתי את בת זוגתי במשך תקופה זו אך נשארנו בקשר יום יומי. כעת כשהיא באה אליי נחרדתי מעליית המשקל שלה וכמעט ואיני מסוגל לקיים איתה כל סוג של יחסים אינטימים. אם היינו בארץ הייתי ממציא משהו ונפרד ממנה אך איני מסוגל לעשות זאת כשהיא נמצאת רחוק כל כך מכל מה שקרוב אליה חוץ ממני בחודש הקרוב.אני יודע שהיא בחורה שנפגעת בקלות ואם אומר לה את האמת זה יגמור אותה. אך אני גם לא מסוגל להמשך אליה במצב הזה. מה עושים?
ד"ר אורן חסון
ביקור ופרידה
⌄
נתי יקר,
אתה שואל שאלה מאד לא פשוטה. אני לא עוסק בשאלה מה הסיבה לכך שעכשיו אתה לא נמשך אליה ורוצה להיפרד ממנה, כי זה עניין מורכב אחר. אני עוסק בשאלה: בת זוגי מזה זמן הגיעה אלי לביקור בחו"ל, היא אמורה לשהות איתי כחודש, ואני רוצה להיפרד ממנה. איך עושים זאת?זה יכול להיות קל יותר אם היא יודעת לקבל זאת היטב, יש לה משאבים, והיא יכולה לומר לעצמה: הוא לא רוצה - לא צריך, אני כבר כאן ויכולה לנצל את זמן החופשה שלי כדי להכיר את אוסטרליה היטב, ולטייל.אם היא לא כזו, ואם היא תאמר לעצמה שהיא בזבזה את זמנה ואת כספה, ללא אפשרות של פיצוי ראוי, היא תרגיש רע עם זה. אין ספק. האם היא תרגיש יותר טוב אם תבלו בכל זאת את החודש הזה אצלך באופן הטוב ביותר האפשרי, ורק כשתחזור לארץ תבשר לה על הפרידה? - בהחלט יכול להיות. לפחות עשתה טיול ראוי, גם אם הוא בישר את סיום הקשר. הרבה מאד תלוי באופן שבו היא רואה את היחסים שלה איתך, ואת היחסים שלה עם עצמה. האם אתה יכול לעשות זאת כך? - אני לא יודע. זה כבר תלוי בך, באורך הרוח ובנדיבות שלך.ועוד, אם יש לכם פתיחות, או לפחות תוכלו ליצור אותה, ויש ביניכם בכל זאת משהו רגשי, ויש לה היכולת לשאת אכזבה ולהתמודד איתה, אולי גם נכון להיות גלוי ופתוח, לומר לה שאתה לא מרגיש את מה שחשבת שאתה מרגיש כלפיה, מבלי לפרט את הסיבות ומבלי לפגוע, ולהציע לה להמשיך לבלות אתך את החודש הזה כידידים. האם היא תהיה מסוגלת לזה? האם אתה מסוגל לזה? - אני לא יודע. לכן אני רק פורש הצעות. אם יש לכם היכולת הנפשית, זו נראית ההצעה הכי הוגנת. ואז היא גם יכולה לעבור מכך אולי בעוד שבוע או שבועיים לתוכנית הראשונה, של טיול לבד בחלק מהזמן, אם תרצה.