צרות עין מבן זוג? הבנת המקור
מיטל
יחסי בעלי עם הוריו
⌄
אורן שלוםבעלי עובד בעבודה עם אביו. העבודה שלהם מזמנת קשר טלפוני ללא שעות מוגדרות.הקשר של בעלי עם הוריו הוא קשר מאד קרוב.אנחנו גם גרים באותה עיר.חשוב לציין שלעולם אהבתו להוריו לא באה על חשבון אהבתו אלי בכלום. ותמיד הוא מכבד את רצונותיי על חשבון רצונותיהם.העובדה שבעלי מדבר עם הוריו לעיתים מאד קרובות( יש ימים שאפילו 5 פעמים) מאד מרגיזה אותי.אני חושבת שמה שמפריעה לי זה שהוריו מרגישים אותו מאד קרוב (לפעמים כאילו לא התחתן. הם מבקשים בקשות שמעמידות אותו במצב שיצטרך לסרב בגללי).אני עובדת עיצות כיון שאני לא משתפת את בעלי בהרגשותיי משום שהוא מתנהג איתי מצויין ואני מרגישה שאולי אני סתם צרת עין????חשוב לציין שאני בטבעי טובת לב, וזה גורם לי לחשוב שוב, למה זה באמת מפריעה לי???אודה לך מאד אם תוכל לייעץ לי משהו.תודה רבה מראש,מיטל
ד"ר אורן חסון
הבנת יתר לנפשו של בן זוגך?
⌄
מיטל יקרה,
שאלת את השאלה הכי נכונה: מאחר שזה לא פוגע בך בכלום, מדוע בכל זאת את מרגישה צרות עין בקשר בינו לבין הוריו? יתכן והתשובה נעוצה בחוסר בטחון כלשהו, שאת צריכה לנסות ולהבין את מקורו. למשל, שבגלל הקשר הקרוב הזה, כאשר יום אחד כן יווצר ניגוד אינטרסים בולט בינך לבינם, הוא יילך בדרכם. ואולי את רק מזדהה עם הקושי שלו כאשר הוא מסרב להם בגללך, וכשאת עושה זאת, ומבינה את ההקרבה למענך, זה מאיים עליך. אולי כי את, במצב עניינים כזה, כאשר "בגלל" בן זוג היית צריכה להרגיש ייסורי מצפון כאלה, אולי היית כועסת עליו. ואת פוחדת שהוא יפנה אלייך כעס דומה. חשבי היטב על המקור, ואם יש סיכון ממשי שזה יקרה. אולי זה ירגיע אותך, כי לפי מה שאת אומרת, הסימנים הם טובים, מבחינתך.