צרוף מקרים משמעותי - פורום זוגיות

תאריך פנייה: 21.05.2012 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
לילך
אין לי זכות
21.05.2012 • 23:19

שלום
דבר שקרה לי בעבר עם החבר הראשון שלי קורה לי גם עם החבר הנוכחי שלי- הם מתקרבים לדת. ברור שלא אומר כלום ואין לי זכות וזה חטא אבל זה קשה לי אני לא רוצה לשנות את סגנון חיי ולא לקבל אותו שונה ממה שהכרתי. מה אפשר לעשות?

לילך
אין לי זכות
21.05.2012 • 23:21

האם אני עושה משהו שמושך אליי כאלו אנשים או גורם להם לנהוג ככה? וזה בדיוק בזמצן שאני רואה את כל האנשים סביבי מבלים ונהנים ואני מבינה שאולי כאן זה ישתנהץ.

ד"ר אורן חסון
צרוף מקרים
22.05.2012 • 14:41

לילך יקרה,
גם לי קרה פעם צרוף מקרים משמעותי מאד וקשה, ולמרות היותי בלתי מאמין לחלוטין, הרגשתי את התחושה של קשר מיסטי בין הדברים, שברור שלא היה. כנראה שאנחנו בנויים ליצור כלל מצרוף מיקרים שהם משמעותיים מאד, גם אם הם קורים במספר קטן מאד של מקרים (שניים אצלך, שניים אז אצלי). זה עדיין רחוק מלהיות כלל. לא ארחיב בזה פרט לכך שאומר שזוהי כנראה תכונה שאנחנו לוקים בה כי אנחנו צריכים להיזהר מאד מדברים מאד משמעותיים, ולכן מנסים ליצור כללים מהם יותר בקלות (אמונות טפלות - לימדתי זאת בקורסים שלי), יותר מאשר זה קורה עם דברים שהם בעלי משמעות קטנה.עשי מה שטוב לך. ועושה רושם שללכת לכיוון המנוגד לאמונותייך יהיה לך קשה. אני מבין את האכזבה, וגם את התחושה שלכאורה האדם הוא אותו אדם, אבל דרך החיים תהפוך להיות לא זו שציפית לה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
לילך
צרוף מקרים
23.05.2012 • 01:39

תודה!