צעדים בוני אמון בזוגיות

תאריך פנייה: 07.09.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שיר
בעיות בזוגיות
07.09.2005 • 21:26

ד"ר שלום!!יש לי חבר כבר 4 וחצי שנים אני בת 24 וחברי בן 27 ואני חושבת שהגענו לנקודה בקשר שלנו שצריך להתקדם שלב או לעבור לגור יחד או להתחתן אך לעבור לגור יחד זה קצת בעיתי כי אני לומדת בצפון והוא עובד במרכז מה שאומר שאחד מאיתנו צריך להתפשר אז אני מוכנה להתפשר ולעבור ללמוד במרכז אך אני רוצה שקודם נתחתן הבעיה שהוא טוען שהוא לא מוכן כרגע ואני צריכה לקבל את זה ואם אני רוצה אז לעבור למרכז בלי תנאים מה שמצד אחד מובן אך מצד שני אני רוצה לראות משהו ממנו שגם הוא מעוניין ולא בגלל שאני לוחצת אז הוא עושה צעד את האמת שנראה לי שמבחינתו מתאים לו שהמצב ישאר ככה אבל אני חושבת שצריך להתקדם האם אני לא בסדר??

ד"ר אורן חסון
צעדים בוני אמון
10.09.2005 • 01:00

שיר יקרה,
באיזה שהוא מקום הכתיבה שלך, ללא נקודה לרפואה או פסיק בתוכה, איכשהו מתאימה לתוכן. את בסדר שאת רוצה לעבור פאזה, והוא בסדר כשהוא אומר לך שלגור ביחד זה נפלא, אבל כדי להתחתן אולי כדאי קודם לגור ביחד ולראות איך זה עובד. כי המגורים ביחד יכולים לחשוף בעיות ביניכם, וזה דבר שצריך ללמוד אותו. אז אולי באמת כדאי לשים נקודה בין חברות של סופי שבוע בעיקר, לבין חתונה. אבל שיר, הרי כל זה הוא נתון למשא ומתן ביניכם. את לא רוצה להקריב לימודים מבלי שתהיה לך סיבה טובה לכך, ולכן את רוצה לראות מחוייבות גם מצידו. אולי כדאי שתדברו ותנסו לחפש צעד בונה אמון גם מצידו (כלומר, צעד כלשהו של מחוייבות), גם ללא חתונה כרגע, אבל שיראה על המחוייבות שלו המקבילה לזו שלך. זה יכול להיות מפגשים עם ההורים שלו (או בתדירות גבוהה יותר), או דברים אחרים המעידים על מחוייבות שלו, ואשר אולי יכולים לנבוע באופן טבעי יותר מהגעתך למרכז.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083