ציפיות כלכליות בזוגיות

תאריך פנייה: 10.11.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מירי
גיוס כסף לטיסה משותפת
10.11.2012 • 22:31

שלום
ד"ר חסוןאני בת 36 גרושה + 2 יוצאת קצת יותר משנה עם גבר בן 46 באותו סטטוס.יש לנו קשר מדהים ואהבה גדולה. מה שמפריע לי זה שבן זוגי רוצה לצאת איתי לחופשה לחו"ל ושאל אם אני אוכל לגייס את הסכום כסף לטיסה עבורי, מדובר בסכום לא גבוה, כי מצא דיל טוב, אבל מפריע לי, כי יש לנו פער הכנסות, הוא מרוויח פי 4 ממני. רוצה לציין כאשר אנו יוצאים למסעדה, הוא משלם. הוא לא קונה לי מתנות יקרות ערך, בגדים עבורי אני קונה לבד שאנו יחד בחנות, אף פעם לא הציע לי עזרה כספית ואני גם לא ביקשתי, כי הבהיר לי מהתחלה שלא מעוניין באישה תלויה בגבר ואני מסכימה איתו בזה.האם מדובר בבן אדם קמצן? או שככה אמור להיות....?מקווה לעזרתך ותודה מראש.

ד"ר אורן חסון
העולם המודרני מסובך
11.11.2012 • 15:44

מירי יקרה,
את אומרת שהוא בדרך כלל מוציא כספים על בילויים משותפים. אתם לא גרים ביחד, ולכן אין לכם משק משותף - ומכאן שאם יש לך ציפיות שהוא גם יקנה לך בגדים, אז אולי את מגזימה או נזקקת. את אומרת שהוא מתפרנס פי ארבע ממך, אבל אני לא יודע דבר על חובותיו, על המשכנתא או על המזונות שהוא משלם, ודבר לא על החסכונות שיש לו או אין לו בהווה או לפנסיה. אני מניח שהוא מתכנן לקחת את עיקר ההוצאה בחו"ל על עצמו, ומבקש ממך סיוע חלקי בנשיאת ההוצאה האישית שלך. אולי היה נכון יותר, אפילו, לו היית מציעה זאת בעצמך, כלומר - מציעה לו מדי פעם להשתתף בהוצאותייך בכלל,במידה הכלכלית שאת יכולה להרשות לעצמך(ולהיות גלויה איתו כאשר את לא יכולה), ולתת לו לבחור אם לקבל זאת או לא. אחרת, אני עצמי אתחיל לתהות מיהו זה שמסתכל על הגְרושים שלו, ואולי לא אהיה היחיד. אחרי הכל, גם הוא בודאי רוצה לדעת שאת רוצה בו בגלל איכויותיו ולא רק בגלל הכסף שהוא מוציא עליך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083