בגידה: מה באמת רואים?
סיון
בעל בוגד
⌄
אורן שלום,אני נשואה כ-4 שנים + 2 נסיכות, לפני כחצי שנה גיליתי כי בעלי מנהל רומן בכתובת המייל שלו בעקבות כך רציתי לסיים את הנישואים. בעלי ממש התחנן שנלך לייעוץ זוגי וכי לא היה דבר מעבר למיילים הנ"ל,כמובן שהייתי שבורה לחלוטין. הגענו לייעוץ זוגי ובשלב מסויים הפסקנו להגיע כי הרגשתי שאני מסוגלת להתמודד והדברים עם הזמן נרגעו וחזרו למקומם. בעלי כמובן נהג לאמר שזאת הייתה רק התכתבות והוא הבין כי זו היתה טעות גדולה מצידו שלא תחזור שוב. לצערי לפני כשבועיים נתקלתי במכשיר הטלפון שלו וראיתי התכתבות רומנטית עם בחורה, שאלתי אותו מי זאת והוא אמר שזאת משהי שעובדת איתו ולמה אני מחטטת לו בטלפון באיזה רשות? הוא נעל את מכשיר הטלפון ואת המחשב האישי שלו עם קודים כעונש על כך שחיטטתי לו בדבריו הפרטיים. הוא טען כי אני מדמיינת דברים וכי אני אובססיבית לגביו (אני ממש לא, פשוט הרגשתי שהתנהגותו קצת מוזרה לאחרונה ולכן הסתכלתי בהודעות בנייד). אני חייבת לציין שהוא גרם לי להאמין לו שבאמת זאת אחת העובדות שאכן הודתה לו בגלל שעזר לה רבות, ואפילו גרם לי לבקש סליחה על התנהגותי. וקרה לאחר מספר ימים הוא חזר מהעובדה ומספר לי כי כולם מדברים מסביבו והוא לא יודע על מה? לקח יום חופש בשל כך ונשאר לנוח. במהלך השבועיים הוא חוזר ואומר לי שהוא ממש סובל בעבודה ושוקל לעזוב. שאלתי האם ישנה סיבה מוצדקת לעזוב מקום עבודה לאחר כ"כ הרבה שנים? הוא טען שנמאס לו מהלחץ בו הוא נתון לאורך כל הדרך. ביום שישי בבוקר שוחחנו מהעובדה ואמרתי לו שאני מרגישה שבמהלך כל השבועיים האחרונים משהוא קורה (הוא עצבני לא נינוח ומרוחק) ואני רוצה לדעת מה? ואז הוא אמר לי שהלכו והודיעו בהנהלת החברה כי הוא מנהל רומן עם אותה הבחורה שראיתי את ההודעות ממנה, הוא כמובן מכחיש את כל הנושא ואומר שלא היה דבר, ברור שאם לא הייתי נחשפת להודעות הטלפון הייתי מאמינה לו בלב שלם, אך לצערי זה רק הבהיר לי את התמונה. הנורא מכל שהוא בעצם משקר את עצמו ושאני ממש לא יודעת מה לעשות? כפי הנראה התחתנתי עם בוגד סדרתי שלא אוכל לחיות בשלווה עימו. מה ניתן לעשות? האם כל הגברים הם כאלה?
ד"ר אורן חסון
דברים שרואים
⌄
סיון יקרה,
מאחר שכבר דיברנו, אשיב רק בקצרה: לפעמים רואים בארוע יותר ממה שיש בו, ובעיקר כאשר יש כעסים וחרדות שאינם קשורים לזה. ועוד דבר, לא פעם זוגות משתמשים בארוע של בגידה כדי לבחון את יחסיהם מחדש, ומצליחים להגיע אחריה לזוגיות הרבה יותר טובה מזו שהיתה להם קודם. לא שזה פשוט, אבל זה מאד תלוי ביכולת של בני הזוג, ברצון הטוב שלהם, ובהכוונה נכונה אם וכאשר צריך להעזר בה.