התמודדות עם מצוקה של המשפחה - טיפים לזוגיות
שירי
הנתקות ממשפחת המוצא
⌄
שלום,
אני נשואה מזה כשנה ומס' חודשים ספורים. מיד לאחר הנישואין אבא של בעלי נפטר (בגיל יחסית צעיר), ומכאן החל המשבר. זוגיות שהייתה אמורה לבנות את עצמה נתקלה בקשיים מול האם האלמנה שמתקשרת שלוש פעמים ביום לבקשות חוזרות ונשנות.אני מוצאת את עצמי אבודה בכל המערך הזה, מרגישה לבד ולא מסוגלת להתמודד לבד. הבעל שלי מאז ומתמיד היה מאד קשור למשפחתו ואני חוששת שלא מבין את המשמעות של התנתקות ממשפחת המוצא, והתרכזות בבניית זוגיות.אני מבינה את המצב שנקלעתי אליו בשונה ממקרים של יחסי כלה-חמות "קלאסיים". כאן היא זקוקה לתמיכה, אבל כרגע זה בא על חשבון הזוגיות שנמצאת במשבר.HELP
ד"ר אורן חסון
לעשות, כדי שהזוגיות רק תרוויח מזה
⌄
שירי יקרה,
אמא שלו נמצאת במצוקה. אחרי הכל, זה לא מכבר איבדה את בעלה. הרצון שלו לרצות אותה ולדאוג לה הוא מובן בהחלט. תהליך ההתרחקות שלו ממשפחת המוצא שלו, ובמקרה כזה בעיקר מהאם (ואם יש לו אחים ואחיות, זה תלוי גם במצבם הנפשי, וביכולת ובמוכנות שלהם לתמוך גם הם באמא), מתעכב. כך שברור שזה בא על חשבון בניית הזוגיות שלכם, ועל חשבון יצירת העצמאות שלכם כזוג. אלא שכאן, חסר לי הרבה כדי לדעת לתת לך פתרון. ברור לי מהמעט שכתבת שיש לכם בעיה בתקשורת שביניכם. אני לא יודע עד כמה ביטאת את המצוקה שלך בעדינות או בתקיפות, ואולי ניסית את שניהם משהאחד לא עבד. אני מבין גם שהוא במצוקה, ומרגיש בין הפטיש לסדן, ואולי קל לו יותר להתמודד מולך מאשר מול רגשי האשם שלו. העניין הזה פתיר, שירי. אם יהיה לכם אורך רוח מספיק גדול, הוא ייפתר עם הזמן, אבל זה עלול לקחת לא מעט זמן. אתם צריכים ללכת ליעוץ זוגי, כי חבל להפסיד קשר טוב שיש ביניכם ללא הקונפליקט המשמעותי הזה. אם תצליחו להתגבר על העניין הזה, וגם ביעוץ זה ייקח קצת זמן, תקבלו את הביטחון ביכולת שלכם לסמוך זה על זה גם בעניינים אחרים, ותקבלו כלים לגשר על פערים שייווצרו בהמשך בעניינים אחרים, ותהיה לכם זוגיות טובה יותר. כך שאם תעשו זאת נכון, אולי תצליחו להוציא מתוק מהמר הזה, כך שהזוגיות שלכם בהמשך רק תרוויח מזה.