ציפיות, חרטות ובטחון עצמי בזוגיות

תאריך פנייה: 03.12.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מישהי
רוצה לשתף
03.12.2010 • 00:39

הכרתי מישהו באתר הכרויות. התחלנו לדבר. כל יום פעם פעמיים בטלפון. עד שנפגשנו. הלכנו לפגישה ראשונה ככה למסעדה היה טוב ונחמד.אחרי הפגישה המשכנו לדבר כל יום. עד שיום אחד הוא פשוט התחיל להמעיט בשיחות. אני חייבת לציין שלא הייתי מתקשרת אליו מיוזמתי. כמעט ולא אולי כמה פעמים סבורים. רציתי להיפגש עוד קצת כדי שאני ארגיש שזה "קשר" וגם רציתי לראות מה רמת ההתעניינות של הבחור בי.תמיד הייתי עונה לו בהודעות וחוזרת אליו אם הייתה שיחה שלא נענתה אבל משהו כבה יום אחד. הרגשתי את זה. יום אחד חזרתי מסידורים הביתה והוא התקשר.באותו זמן חבר שלו היה אצלו והפריע לו לשוחח איתי בטלפון. ואז הוא פצח בקללות איומות לעברו כשאני בטלפון שומעת. זה לא היה לרוחי. הרגיש לי זלזולף חוסר כבוד בי. כל התדמית שלו שנבנתה אצלי התנפצה בין רגע. הרגשתי פגועה מאוד מאוד והערתי לו. הוא לא התנצל אפילו רק אמרת "שזה סתם כי הוא דפוק". מרוב שנפגעתי אמרתי לו תשמע אני הולכת להתקלח נדבר כבר ואיחלתי לילה טוב. הוא בשיא האדישות השיב בחזרה וסיימנו את השיחה. למחרת לא התקשר בכלל רק שלח לי הודעה שבת שלום עניתי לו ומאז הוא לא מדבר איתי. כאילו אני לא בסדר.. עכשיו אני מבואסת מאוד. הוא מוצאן חן בעיניי. והייתה לנו כימיה טובה אז מה הקטע שלו??? אם הוא היה באמת רוצה אז הוא מתקשר בכל זאת. מתנצל מבין שהוא דיבר בחוסר כבוד - יכול להיות שנוח לו כל הסיטואציה?ולא ממש היה לו אכפת כן להיות בקשר או לא?

ד"ר אורן חסון
ציפיות, חרטות ובטחון עצמי
04.12.2010 • 23:33

מישהי יקרה,
דברת עם מישהו שמצא חן בעינייך, אבל לא באמת הכרת אותו. אלא שמכיוון שמצא חן בעינייך, פיתחת כלפיו ציפיות. ואני חושב שהציפיות האלו הן שגרמו לך להרגיש זלזולכלפייך, כאשר הוא "פצח בקללות איומות" לעבר החבר שלך. הוא לא זלזל בך, אבל הוא הפך להיות לבחור שאינו ראוי לך, ומכאן תחושת העלבון והפגיעה. אני חושב שניסחתי מעט אחרת בדיוק את מה שכתבת. הוא נפגע מההערה שלך שהגיעה על הרקע הזה, והנה הכימיה הטובה שלכם נהרסה מצד שניכם.אלא שאת מתחרטת על התחושות הלא טובות שלך, ואולי שוקלת אותן מחדש, למרות התמונה הלא מחמיאה שראית. אני לא יכול לדעת, כמובן, מה קורה לו. אבל אני יכול להעלות אפשרויות סבירות נוספות לאלו שהעלית, כמו שאולי מתחרט גם כן, ובמקרה שלו על כך שנפגע ממך, וכן שבכל מקרה, יכול להיות שהוא בטוח עכשיו שאת חושבת שהוא לא ראוי לך, ולכן חבל על המאמץ שלו. אז הוא התייאש, והפסיק לבדוק מה קורה איתך. עניין של ביטחון וחוסר ביטחון.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083