בחירה אישית בזוגיות
אבי
מבולבל
⌄
שלום רב,
אני רווק בן 31 ולפני 3 חודשים הכרתי בחורה מדהימה בת 30 ...הרגשתי שיש התאמה בינינו מכל הבחינות-שנינו דתיים באותה מידה ובעלי דעות דומות והשקפת עולם דומה בנושא הדת וגידול הילדים והמשפחה...התאמנו גם מבחינת האופי-שנינו שקטים ואוהבים מקומות בילוי סולידיים ושקטים...מדובר בבחורה ביתית שאוהבת להתעסק בעבודות הבית מחד ,אבל משכילה ובעלת קריירה מוצלחת מאידך...בעלת דרך ארץ והרגשתי שהדייטים נהדרים ויש גם הרבה הומור בריא שנלווה ליחסים...דיברנו מדי יום,נפגשנו לא מעט והרעפנו אחד על השני מתנות והיה ממש מעניין ...בנוסף,מדובר בבחורה עם רגליים על הקרקע שאינה בזבזנית ואינה שטחית וזה הדברים שחשובים לי בזוגיות...הרגשתי תןך זמן קצר מהצפוי שאני מתאהב בה וגם הודעתי לה שאחרי עשרות דייטים כושלים אני מרגיש שהפעם מצאתי בדיוק את מה שחיפשתי כל כך הרבה זמן...גם הפידבקים שקיבלתי ממנה היו חיוביים מאוד...(אך לא אמרה שמאוהבת בי)לא יצא לנו לריב על שום נושא עד היום...ואז התחלנו לדבר על מה יקרה אם מתחתנים בסופו של דבר כי זאת המטרה בגילנו,ואז התגלתה מחלוקת בעניין אחד בלבד -איפה נגור אחרי החתונה...אני עובד ומתגורר באשדוד ויש לי משרת ניהול באחת ממוסדות הרפואיים בעיר..(העבודה מתחילה בשבע וחצי וכוללת גם ימי שישי ואין גמישות בשעות...)הבחורה מתגוררת בירושלים עם משפחתה ועובדת באחת מבתי החולים בעיר ובעלת קביעות...(גם אני...)-עובדת מ-10בבוקר ועד שבע וחצי בערב ולא בימי שישי...לאחר הדייט השני ולפני ההקשרות הרגשית,שאלתי אותה אם תשקול להעתיק מקום מגורים והיא ציינה שאם לא תהיה ברירה תעשה זאת למען האהבה,כי אמרתי שאין בכוונתי להעתיק מקום מגורים לירושלים...ואז עם התקדמות הקשר הנושא של המגורים עלה שוב ושוב והיא אמרה שהיא לא בטוחה שתהיה מוכנה לעבור לגור באשדוד וכך הקשר דעך לאיטו ,ולמרות שהמשכנו להפגש ונהננו מאוד זה העיב על היחסים ....ובסוף החלטנו לבלות חופשה של שבוע משותפת בארץ(לא בבית מלון אלא כל יום ביעד אחר..) וביום שהייתי אמור לארח אותה בעירי היא הודיעה שלא נראה לה לגור באשדוד וליסוע לעבודה בי-ם ושאני מוזמן לעבור לגור בי-ם וכך הקשר יוכל להמשך...כך ניתקנו את הקשר כששנינו מרגישים שפספסנו אולי את אהבת חיינו בגלל חוסר האומץ להעתיק מקום מגורים למען האהבה...בהתחלה היא הציעה שנגור איפשהו באמצע (מודיעין??),ואז נסוגה גם מהצעה זו והשאירה רק ברירה אחת של י-ם...שנינו לא יצאנו עדיין מההלם של הפרידה ובקשר במחשב ,אבל הקשר תקוע בגלל הנושא הזה ואם לא נתעשת אני מרגיש שאני עלול להפסיד את אהבת חיי...מניסיונך ומידע שלך,מה היית ממליץ לי לעשות בסיטואציה זו?היא טוענת שזאת הבעיה היחידה שהיא רואה בקשר ושאין שום סיבה אחרת שבגללה רצתה שניפרד....עליי להוסיף שלא הכרתי את משפחתה עדיין ולהפך ולא התגוררנו ביחד כי זה לא מקובל אצלנו...(בי-ם אני אצטרך להתחיל עבודה חדשה מאפס ואף לחזור אחורה בדרג הניהולי..גם התואר השני שאני שוקל לעשות בתחומי נמצא במרכז/באר שבע...הוריי גרים באשדוד והם גרושים,כך שאני מרגיש רצון לגור קרוב אליהם כדי שנעזור אחד לשני...והשיקולים שלה דומים לשלי...החסרון היחידי אצלה בעיניי שהיא מאוד נאמנה לעבודה שלה וויתרה גם על חופשות עד הפגישה איתי)בתודה מראש,אבי
ד"ר אורן חסון
ואולי כועס?
⌄
אבי יקר,
עשית בחירה שלך לפי מה שחשוב לך יותר. והגדרת זאת היטב: העבודה שלך ומקום המגורים שלך חשובים לך יותר.זה שאותם גורמים חשובים גם לה יותר, לא שייך לעניין. היא מה שהיא, ואתה עשית את הבחירה שלך. האם עשית את הבחירה הזו רק משום שהיא עשתה את אותה הבחירה? אולי... אני לא בטוח עד כמה אתה מבולבל, כמו כועס עליה, שעשתה את הבחירה שגם אתה עשית.ויש גם אפשרויות של מגורים באמצע, אבל בסופו שלדבר הבחירה היא אותה הבחירה, שאולי מקל עליך להטיל אותה עליה, אלא שבכל מקרה זוהי גם הבחירה שלך.