ציפיות בדייטים: מה עושים?

תאריך פנייה: 13.11.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אנונימית
הבעיה האישית שלי
13.11.2006 • 16:49

לפני כחודש ידיד שלי (אותו אני מכירה למעלה משנה) העלה את הרעיון שנצא יחד ליציאה של יותר מסתם ידידים וזה מאוד קסם לי במיוחד לאור העובדה שהוא נראה ממש טוב בעיניי וגם תמיד התעניינתי בו יותר משאר ידידיי, ביציאה שלנו הרגשתי את המשיכה שהיה שם מצד שנינו, הוא נראה מאוד מרוצה והיה ממש כייף איתו, הבעיה שלאחר הפגישה הוא לא יצר איתי קשר בכלל, אז החלטתי להתקשר אליו אבל הוא לא נשמע נלהב לשמוע אותי והשיחה הייתה קצרה מאוד ולא זורמת, מאוד נפגעתי בייחוד בגלל שהוא זה שהעלה את הרעיון, כעת נותרתי פגועה מאוד ובעיקר חסרת אונים כי אין לי מושג מה הסיבה לכך. ועכשיו אני לא מסוגלת לשכוח ממנו, כל היום אני חושבת עליו ומאוד קשה לי להמשיך כאילו כלום לא קרה, אני מרגישה שממש התאהבתי בו (הספיקה לי פגישה אחת כדי להבין שזה-זה!) ואני לא מוכנה לוותר עליו!!! מה אני עושה? איך ממשיכים הלאה? והאם יש טעם להילחם עליו בכלל?!

ד"ר אורן חסון
שבירה של ציפיות
18.11.2006 • 02:00

אנונימית יקרה,
את פגועה, ובצדק. הידיד שלך יצר אצלך ציפיות מסויימות, שהן גבוהות מאשר בדייט ראשון רגיל. שכן הוא כבר מכיר אותך היטב, ואם הוא מציע זאת, הרי הוא עושה זאת על סמך אותה הכרות. לא פלא שהציפיות גבוהות יותר, שכן הרצון שהוא מביע להיות איתך, מבוסס על תשתית רחבה ממה שקורה בסתם דייט. אלא שככל הנראה משהו שינה את דעתו. אולי משהו שלא קשור אליך, וצץ לו איזה קשר ישן, ואולי דווקא ההתלהבות שלך. ואולי זה משהו אחר לגמרי, שקשה לנו להעלות על הדעת. ויש הרבה דברים אפשריים שקשה לנו להעלות על הדעת, ולו רק מעצם העובדה שהוא, כמו כל אדם, מורכב מאד, ולא קל להכנס לעורו כדי להבין מה באמת הוא חושב. אבל השורה התחתונה היא שכנראה, ואולי דווקא בשל הידידות שהיתה ביניכם קודם, ודווקא משום שהוא הבין שאת באמת רוצה אותו, אין לו האומץ להיות גלוי איתך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083